19. elokuuta 2019

Pavlova

Kotimaisten marjojen kulta-aikaa on vietetty taas loppukesästä. Paras hetki on se, kun villivadelmat alkavat kypsyä! Samaan aikaan saa myös mustikoita ja mustaherukoita ja noista kolmesta muodostuukin upea kesänmakuinen yhdistelmä!

Noita makuja kävin keräämässä mökillä puskista ja mäntykankaan varvikoista. Kotona maut pääsivät marjarahkaan ja smoothieen. Mökillä tuoreita marjoja kipattiin kotona ennakkoon tekemäni marenkilevyn päälle kermavaahdon kera ja tuota ihanan rapean, imelän ja raikkaan herkullista yhdistelmää popsittiin rannan tulipaikalla hiillosahvenien jälkiruuaksi.

Kotioloissakin pavlova on näppärä ja nopea jälkkäri. Pohjan voi tehdä jo hyvissä ajoin valmiiksi ja päällystää kermalla ja marjoilla tai hedelmillä juuri ennen tarjoamista. Ainoa haaste rapeassa marenkipohjassa on sen säilyttäminen ja kuljettaminen ehjänä. Uunipellillä liinalla peitettynä auton takaikkunalla kuljetettuna pohja säilyi ehjänä mökille saakka! Jos pohja sattuu kuitenkin hajoamaan, voi samoista aineksista tehdä Eton messin. (Ohje: K-Ruoka.fi)



pohja:
4 valkuaista
2 dl sokeria
1 tl maissitärkkelys- tai perunajauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl etikkaa

päälle:
3 dl kuohukermaa
0,5 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
tuoreita marjoja tai hedelmiä

1. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita sokeriin maissitärkkelysjauho ja vaniljasokeri ja lisää seos valkuaisvaahtoon vähän kerrallaan jatkaen samalla vatkaamista. Sekoita joukkoon vielä etikka
2. Piirrä leivinpaperille ympyrä, jonka halkaisija on n. 25 cm ja käännä paperi ympäri. Levitä marenkiseos leivinpaperille ympyrän sisäpuolelle niin, että reunat jäävät hieman keskustaa korkeammalle
3. Paista pohjaa 125-asteisessa uunissa 1,5 tuntia. Anna pohjan jäähtyä ennen täyttämistä
4. Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi ja mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä kerma marenkipohjan päälle ja levitä pinnalle marjoja tai paloiteltuja hedelmiä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti