21. toukokuuta 2011

Eton mess

Nigella Lawson teki joskus ohjelmassaan tätä herkullista kesäistä jälkiruokaa. Kermavaahtoa, marenkia ja mansikoita - melkoisen täydellinen setti! Nigellan valmistamassa jälkkärissä tuoreet paloitellut mansikat maustettiin sokerilla ja granaattiomenamehulla, itse käytin tylsästi pakastemansikkasurvosta koska kotimainen mansikkasesonki ei ihan vielä ole parhaimmillaan. Nigella sekoitti ainekset kulhossa ennen annostelua, itse kokosin jälkkärin kerroksittain suoraan annoskulhoihin jotta pakastemansikat eivät värjäisi koko mössöä pinkiksi.



3-4 annosta

2 dl vispikermaa
1 rkl vaniljakreemijauhetta
5 dl pakastemansikkasurvosta
4 suurta marenkia

1. Vatkaa vispikerma pehmeäksi vaahdoksi. Vispaa joukkoon vaniljakreemijauhe
2. Murenna marengit
3. Kokoa annosvuokiin kerroksittain: ensin kermavaahtoa, sitten mansikkaa ja marenkia. Tee kaksi kerrosta

3 kommenttia:

  1. Ihana simppeli jälkiruokaohje. Ehdottomasti kokeiluun vaikka marengista en kauheasti pidä..

    VastaaPoista
  2. Mäkin näin tuon Nigellan jakson ja otin tuon ohjeen talteen, mutta enpä ole koskaan tuota vielä tehnyt. Unohtunut jopa koko ohje... Ehkäpä nyt muistin virkistyksen jälkeen saisin innostuksen tehdä :)

    VastaaPoista
  3. Youtubesta kävin kattomassa tuon jakson ja samalla sattui silmään jamie oliverin versio tästä jälkkäristä. Jamie mursi marengit lautaselle, siihen päälle löysähköä kermavaahtoa, valutti päälle suklaata ja ripotteli paahdettua pähkinää - tai ainaki jotain sinne päin. Versioita on siis monia.

    Mutta varmasti kaikkein parasta tulee tuoreilla mansikoilla tai vaikkapa vadelmilla. Varmaan ihan hyvä kotimainen versio tulis syksymmällä myös tuoreesta mustikasta ja lakasta!

    VastaaPoista