16. joulukuuta 2020

Fried rice

Koska taannoin tofua jäi ylimääräiseksi niin aloin goolailemaan ideoita sen käyttöön. Mikään ei oikein lämmittänyt mieltä ja koko ajan vain mietin edelleen, että mikä virka silken-tofulla ruuassa lopulta on? Se ei maistu oikein millekään, eikä se anna ruokaan rakennetta vaikkakin proteiinin lähteenähän se on aivan loistava! Päädyin tekemään lopulta paistettua riisiä ja monesta erilaisesta versiosta kokosin sitten omani. Ruoka oli todella hyvää, mutta kuten pad thaissakin, myös tässä mielestäni kananmuna olisi suutuntuman ja maun puolesta riittänyt. Toki tofun tuoma proteiinilisä on aina tervetullut myös minun lautaselleni! 

 


 

 







 

 

 

1 pieni sipuli

1 valkosipulin kynsi

nokare voita

0,5 jauhettua inkivääriä

1 tl punaista currytahnaa

4 dl keitettyä riisiä

1 tl seesamiöljyä

0,5 rkl soijakastiketta

0,5 rkl kalakastiketta

0,5 limen mehu

2 kananmunaa

100 g tofua

pieni pala purjoa tai 2 kevätsipulia

2 rkl seesaminsiemeniä

 

1. Kuori ja hienonna sipulit. Sulata pannulla nokare voita ja kuullota sipuleita inkiväärin ja currytahnan kanssa kunnes sipulit hieman pehmenevät ja currytahnan maut heräävät.

2. Lisää pannulle keitetty riisi ja seesamiöljy. Sekoittele tasaiseksi ja paista hetkinen. Mausta soijakastikkeella, kalakastikkeella ja limemehulla.

3. Paista riisiä hetki ja siirrä se sitten pannun reunoille. Riko pannun keskelle kananmunat ja riko niiden rakenne. Kypsennä kananmunat kokkelin tapaan pannun keskellä melkein kypsiksi. Murenna joukkoon tofu ja sekoita muna-tofuseos riisin joukkoon.

4. Paistele vielä hetki ja lisää lopuksi joukkoon hienonnettu purjo ja seesaminsiemenet.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti