8. marraskuuta 2020

Vege pad thai

Pad thaita olen jokusen kerran tehnyt ja sen makumaailma uppoaa minuun hyvin! Jamie Oliverin Vege-keittokirjasta löysin vege-version tästä ruuasta. Ohje oli kirjassa hieman epäselvästi kirjoitettu ja jotenkin monimutkaisesti toteutettu. Tein ruuan nyt omalla tyylillä ja hyvin onnistui näinkin!

Jälkikäteen jäin miettimään tofun osuutta tässä ruuassa. Okei, se tuo ruokaan proteiinia, varsinkin jos haluaa tehdä ruuan vielä munattomana versiona. Mutta koska itse kananmunan annoksen päälle paistoin, tuntui tofu hieman turhalta ruuassa. Tofua meni todella vähän paketista ja edessä oli ongelma mihin lopun tofusta käyttäisi. Jos tofua tähän kuitenkin haluaa, käyttäisin mieluummin kiinteää tofua, paistaisin sen pannulla kuutioituna ja lisäisin kuutiot sitten annoksen päälle. Mutta niin tai näin – tofua tai ei – hyvää tämä oli joka tapauksessa! 

 


 

 

 






 

 

 

2-3 annosta

 

150 g munanuudeleita

100 g silken tofua

1 valkosipulin kynsi

oliiviöljyä

1 rkl soijakastiketta

2 tl tamarinditahnaa

2 tl makeaa chilikastiketta

1 lime

1 shalot-sipuli

250 g broccolinia

1 rkl seesamiöljyä

0,5 roomansalaatti

20 g cashewpähkinöitä

 

1. Laita riisinuudelit likoamaan kylmään veteen

2. Mittaa tofu kulhoon. Kuori valkosipulin kynnet ja raasta ne tofun sekaan. Sekoita tasaiseksi ja mausta seos 1tl:lla oliiviöljyä, soijakastikkeella, tamarinditahnalla, chilikastikkeella ja puolikkaan limen mehulla. Sekoita ja jätä odottamaan.

3. Kuori shalot-sipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Poista broccolineista tarvittaessa kovaa vartta pois ja halkaise paksuimmat broccolinit pitkittäin. Kuumenna pannulla tilkka oliiviöljyä ja seesamiöljy. Kypsennä kasviksia hetkinen niin että ne alkavat saada väriä, mutta pysyvät rapsakoina.

4. Valuta nuudelit ja nosta ne pannulle broccolinien sekaan. Lisää myös tofu-seos ja reilu tilkka vettä. Sekoita aineksia pannulla noin minuutin verran ja nosta ne sitten tarjoilukulhoihin. Revi päälle muutama lehti roomansalaattia

5. Pyyhi pannu puhtaaksi ja kuumenna siinä tilkkanen oliiviöljyä. Paista kananmunat pannulla mieleisen kypsiksi ja mausta ne halutessasi ripauksella suolaa. Nosta kananmunat annosten päälle

6. Rouhi pähkinät ja ripottele rouhetta annosten päälle. Viimeistele limen mehulla

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti