28. joulukuuta 2020

Teellä maustettu lohi

Teellä maustettua mitään en ole koskaan syönyt ja kylläpä hieman epäilytti tämä kokeilu. Epäily perustui luonnollisesti siihen makuun, jota iltaisin kupista juon, eli mustaan teehen, joka on maustettu esimerkiksi mustikalla tai appelsiinilla. Myös vihreä tee on mukin sisältönä ja makuna tuttu, mutta siltikin ajatus teellä maustetusta kalasta tuntui oudolta.

Mutta koska Jamie sanoo, että tee, tämä on hyvää, niin silloin kannattaa ihan kiltisti vain tehdä ja todeta, että kyllä vaan on hyvää! Hieman sama efekti oli kookosmaidossa keitetyssä ja vahvasti sitruunalla maustetussa riisissä, mutta tein ja jopas sekin oli ihanaa!

Eli mitä me tästä opimme? No ihan juuri sen, minkä olen aina tiennytkin! Kyllä Jamie tietää vaikka joskus vähän kummalliselta vaikuttaisikin! Niin ja tietysti sen, että vihreä tee sopii oikein hyvin kalan pintaan! (Ohje: Jamien 15-Minute Meals -ohjelma) 

 


 

 

 


 

 

 

 

2 annosta

 

lohi:

2 annospalaa nahallista lohifileetä

suolaa

mustapippuria

1 pss vihreää teetä

 

riisi:

1 dl basmatiriisiä

2 dl kookosmaitoa

2 dl vettä

1 tl suolaa

puolikas sitruuna

 

miso-kastike:

1 rkl miso-tahnaa

chiliä maun mukaan

pieni nippu korianteria

1 rkl hunajaa

2 cm:n pala inkivääriä raastettuna

puolikkaan sitruunan mehu

3 rkl soijakastiketta

 

lisäksi:

1 pkt broccolinia

 

1. Poista lohipaloista ruodot. Ripottele suola ja mustapippuri leikkuulaudalle. Avaa teepussi ja kaada myös tee laudalle. Sekoita mausteet ja painele mausteseos kalan pintaan. Jätä odottamaan.

2. Valmista riisi. Mittaa kattilaan kookosmaito, vesi ja suola ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää riisi ja sekoita hyvin. Pese sitruuna huolellisesti, halkaise se ja laita sitruunanpuolikas kattilaan riisin sekaan. Keitä välillä sekoitellen kunnes neste on imeytynyt ja riisi on kypsää. Poista sitruuna.

3. Valmista riisin kypsyessä miso-kastike: mittaa ainekset blenderiin ja sekoita tasaiseksi. Voit myös hienontaa ainekset käsin, jolloin saat kastikkeesta hieman rouheamman

4. Kypsennä broccolinit pannulla pikaisesti ja sekoita miso-kastike niiden joukkoon

5. Paista lohi pannulla pikkutilkassa öljyä. Paista ensin nahkapuolelta ja sitten pikaisesti toiselta puolelta.

6. Irrota kypsästä kalasta nahka, paista se rapeaksi pannulla ja leikkaa paloiksi

7. Annostele lautasille riisiä, broccolinia ja lohipala. Viimeistele rapeilla nahan paloilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti