Tämä ohje on Maku-lehden lukijan Helin käsialaa. Täyteläisen mehevä suklaakakku ja päälleen pehmoisen ja raikkaan vaahdon, joka keventää kokonaisuuden mukavasti. Hieman olisin tähän kaivannut tekstuuria ja mietin, että taikinaan voisi lisätä vaikka hieman suklaarouhetta antamaan pikkuisen lisää särmää. Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty piimää, mutta korvasin sen kermaviilillä ettei piimätölkin loppu jää pyörimään jääkaappiin ja aiheuta ”pakkoleipomista”. (Ohje: Maku 7/2020)
5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl soodaa
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
150 g voita tai margariinia
2 dl kermaviiliä (tai piimää)
3 kananmunaa
kuorrutus:
4 dl kuohukermaa
200 g maitorahkaa
0,5 dl sokeria
2 tl tummaa kaakaojauhetta
koristeluun:
50 g suklaata
1. Sulata rasva ja jätä se jäähtymään
2. Voitele rengasvuoka (n. 1,8 l) ja jauhota se korppujauhoilla
3. Sekoita kuivat aineet kulhossa
4. Sekoita jäähtyneen rasvan joukkoon rahka ja munat. Sekoita tasaiseksi ja kaada seos kuiva-aineiden joukkoon. Sekoita taikina hyvin ja kaada se kakkuvuokaan. Tasoita pinta ja paista 175-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia
5. Jätä kakku jäähtymään ja kumoa se hieman jäähtyneenä. Kuorruta täysin jäähtyneenä
6. Vatkaa kuorrutteen kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää muut aineet ja jatka vatkaamista, kunnes seos on napakkaa mutta kuohkeaa.
7. Levitä kuorrute kakun päälle ja keskellä olevaan reikään. Viimeistele suklaalastuilla tai -rouheella
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti