28. huhtikuuta 2021

Lämmin sitruuna-fetasalaatti

Tämä ruoka on selvästikin saanut inspiraationsa huippusuositusta uunifetapastasta, mutta tässä se on valmistettu lämpimäksi lisukkeeksi. Ja toimii kyllä aivan huippuhyvin näinkin! Ihanan lisän suolaiseen fetaan ja täyteläiseen tomaattiin tuo mukavan happamat pienet sitruunaiset sattumat joita annoksen päälle tulee. Tämä lisuke kruunasi taannoin pääsiäisateriamme ja lihatonta ruokavaliota noudattavalle tämä on esimerkiksi riisin ja kastikkeen kera aivan täyden aterian veroinen tällaisenaankin. (Ohje: Maku 3/2021)

 


 

 






 

sitruunat:

1 luomusitruuna

n. 4 dl vettä

1 rkl oliiviöljyä

1 tl kuivattua oreganoa

0,5 tl sokeria

0,5 tl suolaa

 

uunifeta:

400 g kirsikkatomaatteja

1 keltainen paprika

1 punasipuli

400 g fetajuustoa

1 rkl oliiviöljyä

0,5 tl suolaa

0,25 tl mustapippuria

1 rkl punaviinietikkaa

(1 rku minttua)

 

1. Valmista ensin sitruunat. Pese ja kuivaa sitruuna ja leikkaa se siivuiksi. Poista siemenet. Kuumenna vesi pienessä kattilassa ja keitä sitruunaviipaleita pari minuuttia. Siivilöi ja laita hetkeksi talouspaperin päälle kuivumaan. Laita sitruunaviipaleet uunipellille leivinpaperin päälle. Sekoita pienessä kulhossa öljy ja mausteet ja jaa seos sitruunaviipaleiden päälle. Kuivattele viipaleita 150-asteisessa uunissa noin puoli tuntia ja jätä jäähtymään

2. Valmista uunifeta. Nosta uunin lämpötila 225 asteeseen. Halkaise kirsikkatomaatit ja paloittele paprika. Kuori ja viipaloi sipuli. Voitele pieni uunivuoka ja laita fetajuustot vuoan keskelle. Lisää ympärille kasvikset. Valuta päälle oliiviöljy ja punaviinietikka ja ripottele mausteet. Paahda uunissa 15-20 minuuttia

3. Paloittele sitruunaviipaleet. Riko kypsän fetan rakenne, lisää sitruunapalat ja sekoita ainekset kevyesti sekaisin. Hienonna halutessasi salaatin päälle tuoretta minttua

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti