14. huhtikuuta 2021

Paahtoleipäkupit

Lämpimät leivät ovat tuttu juttu, mutta tässä ohjeessa leivistä tehdäänkin kuppeja. Idea toimi oikein hyvin ja täytteeksi voi laittaa melkeinpä mitä vaan. Täytteitä valitessa on hyvä miettiä kuitenkin rasvan määrää; esimerkiksi rasvaista jauhelihaa käytettäessä on vaarana, että rasva imeytyy liikaa leipään ja lopputulos on rasvainen märkä möykky. Lohi toimiikin tässä erittäin hyvin. Laitoimme leipäkuppien päälle vielä raikastukseksi lohisalaatista tähteeksi jäänyttä rucolaa, johon sekoitimme myös lopun tilliöljyn. Todella raikas ja yllättävän tuhti kokonaisuus! (Ohje: Maku 7/2020)

 


 

 





 

 

8 paahtoleipäviipaletta

tilkka öljyä voiteluun

1,5 dl juustoraastetta

 

täyte:

150 g graavi- ja kylmäsavulohta

4 palaa pakastepinaattia

100 g fetajuustoa

1 tl sitruunankuoriraastetta

0,5 tl mustapippuria

 

1. Voitele muffinssipellin kolot öljyllä ja painele leipäviipaleet varovasti koloihin

2. Murustele fetajuusto ja paloittele lohiviipaleet pienemmiksi paloiksi. Sulata pinaatti. Sekoita kaikki täytteen ainekset kulhossa ja jaa täyte leipäviipaleiden päälle. Laita päällimmäiseksi juustoraastetta ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia kunnes juusto saa hieman väriä.

 

 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti