Sunnuntairuokaa WoW-keittokirjasta – pitkästä aikaa! Ruoka oli herkullista ja täynnä vahvoja ja hyvin tasapainotettuja makuja, mihin olemme tästä keittokirjasta kokkaillessamme tottuneetkin. Kirjan ohjeessa ruokaan oli käytetty lampaan lihaa ja vuohen maitoa, mutta päätimme hieman oikaista ja käyttää naudan lihaa ja kermaa. Naudan minuuttilastuja, joista ruuan suunnittelimme tekevämme, ei kaupassa kuitenkaan ollut ja piti taas hieman säveltää ja valita possua.
Lopputulos oli possullakin todella hyvä ja totesimme, että tähän käy aivan yhtä hyvin liha kuin liha – ja miksi ei vaikka lohikin, mutta se täytyy laittaa ruokaan vasta aivan loppuvaiheessa, kun liemi, mausteet ja kasvikset ovat valmiit. Liha ei tosin ainakaan tässä possuversiossa ollut kovinkaan merkittävässä roolissa ja sen voi aivan hyvin jättää ruuasta kokonaan poiskin ja toteuttaa keiton kasvisversiona.
Alla olevaa ohjetta on muokattu dl-mitoille ja meidän tuotteidemme pakkauskoolle sopivammaksi.
4 isoa annosta
200 g nuudeleita
1 rkl rypsiöljyä
1 tl seesamiöljyä
2 valkosipulin kynttä
400 g lihasuikaleita (nauta, porsas, broileri, lammas)
1 rkl punaista currytahnaa
1 tl kurkumaa
2 dl kermaa
1 dl maapähkinävoita
chiliä maun mukaan
5 dl liha-, kana- tai kasvislientä
1 tl ruokokidesokeria
2 tl persiljaa
1 prk bambunversoja
1 limen mehu
4 kevätsipulia
(suolaa)
1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja jätä odottamaan.
2. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Kuumenna öljy reunallisessa paistokasarissa ja kuullota valkosipulit pehmeiksi. Lisää lihasuikaleet ja ruskista kauttaaltaan
3. Sekoita lihan joukkoon currytahna ja kurkuma ja kuumenna noin minuutin verran. Lisää sitten kerma, maapähkinävoi, chili, lihaliemi, sokeri ja persilja. Keitä muutama minuutti ja lisää bambunversot
4. Keitä kunnes keitto on sopivan sakeaa ja maut ovat kypsyneet tasaiseksi. Mausta keitto limen mehulla ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa
5. Hienonna kevätsipulit varsineen ja sekoita ne valmiin keiton joukkoon
6. Annostele kulhoon nuudeleita ja sen päälle keittoa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti