20. helmikuuta 2022

Kesäinen kasvistagliatelle

Tämä ohje on otettu Jamie Oliverin kasviskeittokirjasta, jossa se oli nimetty selkeästi kesäiseksi ruuaksi ja ohjeessa oli mainittu aineksina ”herkät kesäiset kasvikset”. Tuumailin tovin näitä kesäisiä aineksia, jotka olivat härkäpavut, herneet ja broccolini ja totesin, että ihan talviseltakin vaikuttaa – voi ihan hyvin kokkailla helmikuussa!

Härkäpapuja ei tuoreena meillä saa kuin harvakseltaan sieltä täältä, ellei niitä itse satu kasvattamaan, joten jätin sen ajatuksen kokonaan. Herneet käyttäisin pakasteena joka tapauksessa, koska tuoreille olen allerginen ja broccolinin aika on meillä päin juuri nyt. Tässä ohjeessa ei lopulta ole väliä mitä kasviksia käyttää, kunhan ne ovat nopeasti kypsyviä. Vaikka tämä pasta on ”vain” pestoa ja kasviksia pastan seassa, lunastaa se paikkansa herkullisuudellaan, helppoudellaan, terveellisyydellään ja muunneltavuudellaan. Ihanaa!




 



 

 

 

 

 

 

300 g tagliatellea

1 jauhoinen peruna

125 g vihreitä papuja

200 g vihreitä kasviksia (käytin vain broccolinia)

 

pesto:

pieni ruukku basilikaa

1 pieni valkosipulin kynsi

50 g kuorittuja manteleita

4 rkl egtra virgin oliiviöljyä

25 g parmesaaniraastetta

0,5 sitruunan mehu

suolaa

mustapippuria

 

1. Valmista ensin pesto joko morttelissa tai monitoimikoneessa. Yhdistä kaikki ainekset ja hienonna tasaiseksi kastikkeeksi

2. Kuori peruna ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. Jos käytät tuoreita papuja, leikkaa niistä kuivat päät pois ja puolita halutessasi

3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, laita kattilaan yhtä aikaa myös peruna ja tuoreet pavut

4. Kun pastan keittoaikaa on jäljellä noin 3 minuuttia, lisää loput kasvikset kattilaan. Jos käytät pakastettuja papuja, lisää ne vasta tässä vaiheessa

5. Ota keitinvettä talteen noin desin verran ja valuta pasta ja kasvikset. Kaada ne takaisin kattilaan ja sekoita joukkoon pesto. Ohenna tarvittavalla määrällä pastan keitinvettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti