6. helmikuuta 2022

Red velvet -juustokakku

Tässä kakussa yhdistyvät tummanpunainen täyteläisen kostea kakkutaikina ja juustokakun raikas tuorejuustotäyte. Vaikka kakku oli todella tuhti ja makea, se ei kuitenkaan ollut aivan överi. Toki tässä oli kaloreita vaikka muillekin jakaa, mutta joululomalla tämä sallittakoon! Oma kakkuni olisi saanut olla ainakin viisi minuuttia pidempään uunissa – se jäi vähän liian pehmeäksi sisältä ja painui leikatessa hieman kasaan. Ei vaikuttanut syömiseen! Kakku säilyi mehevänä ja maistuvana jääkaapissa muutaman päivän – kunnes loppui! Teinin kommentti oli: ”Äiti, sie oot tehny paljon hyvä kakkuja ja taas tälläkin kertaa miusta tuntuu että tämä kakku on kaikista paras!”. (Ohje: Glorian Ruoka&viini 10/2021)

 



 



 

 

 

 

 

 

 

täyte:

200 g maustamatonta tuorejuustoa

2,25 dl tomusokeria

1 kananmuna

1 tl vaniljasokeria

2 tl sitruunamehua

4 rkl vehnäjauhoja

 

kakkutaikina:

5 dl vehnäjauhoja

4 dl sokeria

1 tl suolaa

1,5 tl ruokasoodaa

2 rkl tummaa kaakaojauhetta

2,5 dl piimää

2,25 dl rypsiöljyä

2 isoa kananmunaa

1 tl vaniljasokeria

1 tl valkoviinietikkaa

(punaista elintarvikeväriä)

 

1. Voitele iso pinnoitettu kakkuvuoka (tilavuus n. 2,4l) ja laita uuni lämpiämään 180 asteeseen

2. Valmista ensin täyte. Laita kaikki täytteen ainekset kulhoon ja vatkaa ne tasaiseksi seokseksi

3. Valmista kakkutaikina. Sekoita ensin yhteen kuivat aineet kulhossa ja tee keskelle kuoppa.

4. Vatkaa kananmunien rakenne rikki toisessa kulhossa ja lisää niiden sekaan loput aineet. Värjää halutessasi elintarvikevärillä. Kaada piimäseos kuiva-ainekulhoon ja sekoita tasaiseksi.

5. Kaada kolmasosa kakkutaikinasta vuokaan ja lusikoi juustokakkutäyte sen päälle. Yritä laittaa täyte niin, että se ei ole kiinni vuoan reunoissa. Lisää loppu kakkutaikina ja tasoita pinta

6. Paista kakkua uunin alatasolla noin tunnin verran. Anna jäähtyä 15 minuuttia ja kumoa kakku sen jälkeen. Jätä kakkuvuoka vielä kakun päälle ja jätä se jäähtymään huoneenlämpöiseksi. Säilytä viileässä.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti