Kiinalaista katuruokaa hieman oikoen ja alkuperäistä ohjetta muokaten!
Muruseni tilasi joku aika sitten sichuaninpippureita (koska niitä nyt piti vaan saada) ja niiden tiukan ja omintakeisen maun vuoksi emme ole keksineet niille vielä käyttöä. Tämän ruuan sielu on juurikin sichuaninpippuri ja olipas mukava kaivaa pussi kaapista ja rouhia muutama pippuri maustamaan tätä keittoa. Alkuperäisessä Hannan ohjeessa olevaa maapähkinävoita en hankkinut, koska loppu purkista jää minulla aina vain pyörimään jääkaappiin. Pähkinäistä makua sain ruokaan hienoksi jauhetuilla cashew-pähkinöillä. Mutta mikäli maapähkinävoi kuuluu ruokakaappisi vakiovarustukseen, niin käytä toki sitä! Herkullista ja nopeasti valmistuvaa ruokaa! Lopputulos on melko suolainen ja minun makuun kasvisliemikuution voi jättää kokonaan pois - makuja kyllä riittää ilman sitäkin! (ohje: hannansoppa.com)
4 annosta
200 g nuudeleita
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 rkl inkivääriraastetta
2 rkl seesamiöljyä
300 g jauhelihaa
mustapippuria
1 dl soijakastiketta
0,5 dl hoisinkastiketta
0,5 dl vettä
3 rkl maapähkinävoita
2 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl hunajaa
2 tl sichuaninpippureita
5 dl kasvislientä (tai ihan vain pelkkää vettä)
2 paksoita
ruoho- tai kevätsipulia
1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan
2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli ja raasta inkivääri
3. Kuumenna öljy paistinpannulla ja ruskista jauheliha. Lisää joukkoon sipulit ja inkivääriraaste kypsentämisen loppuvaiheessa. Mausta mustapippurilla
4. Mittaa tehosekoittimeen soijakastike, hoisinkastike, vesi, maapähkinävoi, riisiviinietikka, hunaja ja sichuaninpippurit. Surauttele tasaiseksi. (Minä tein maustekastikkeen morttelilla) Kaada puolet seoksesta jauhelihan sekaan ja kypsennä vielä muutama minuutti
5. Kuumenna kattilassa kasvisliemi ja sekoita sen joukkoon loput maustekastikkeesta
6. Suikaloi paksoit ja jaa ne annoskulhoihin. Nostele paksoin päälle nuudeleita ja jauhelihaa ja kauho päälle kuumaa lientä. Viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti