12. maaliskuuta 2023

Jälkimaustettu uunilohi

Sitrusten aika on vielä hetken aikaa käsillä ennen kuin sesonki vaihtuu toiseen ja pääsemme nauttimaan muiden hedelmien tuoreudesta ja mehevyydestä! Nyt ehtii siis hyvin vielä hyödyntää satokauden anteja. Tässä olisikin siihen yksi hieman ehkä yllättäväkin ohje, jonka löysin Glorian Ruoka&viini -lehdestä. Eipä ole tullut mieleenkään käyttää verigreippiä ruuan laitossa, mutta kannatti kokeilla, sillä tämä toimi aivan loistavasti!

Koska tein ruokaa ihan vain kahdelle, niin en kypsentänyt lohta uunissa, vaan paistoin fileepalaset paistinpannulla. Mielestäni pannulla paistettu lohi on ylipäätään parempaa ja kypsyys on helpompi osuttaa sopivaksi pannukypsennyksessä. Uunissa tai pannulla – tehkää tätä joka tapauksessa! (Ohje Glorian Ruoka&viini 2/2023)

 


 

 









 

4 annosta


lohifilee (n. 700 g)

1 tl suolaa

0,25 tl mustapippuria

 

kastike:

0,5 dl verigreipin mehua (n. puolikas verigreippi)

1 valkosipulin kynsi

2 cm:n pala inkivääriä

2 rkl soijakastiketta

1 tl kalakastiketta

 

lisäksi:

2 dl couscousia

0,25 tl suolaa

2,5 dl vettä

1 appelsiini

0,5 verigreippiä

50 g lehtikaalia tai pinaattia

 

1. Laita lohifilee uunipellille tai -vuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla kypsennä 175-asteisessa uunissa kypsäksi.

2. Valmista kastike: purista greipin mehu kulhoon. Kuori ja raasta valkosipuli ja inkivääri ja sekoita raasteet mehun joukkoon. Lisää muut ainekset ja sekoita. Jätä odottamaan

3. Mittaa couscous lasikulhoon ja lisää suola. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada se couscousin päälle. Peitä kulho lautasella ja jätä tekeytymään noin 10 minuutiksi

4. Kuori appelsiini ja verigreipin puolikas veitsellä hedelmälihaa myötäillen. Leikkaa (kalvottomiksi) lohkoiksi ja viipaloi lohkot. Hienonna lehtikaali. Sekoita sitrukset, lehtikaali ja leikkuulaudalle valunut mehu couscousin joukkoon

5. Ota kypsä kala uunista ja murra se heti haarukalla lohkoiksi. Kaada sitruskastike kuumien lohipalojen päälle ja tarjoa couscousin kanssa

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti