26. maaliskuuta 2023

Sitruunakakku

Viikonloppu lähenee ja Wilma-viesti kilahtaa: loppuviikosta lasteni koululla on Pikku yrittäjien myyjäiset ja viestin perusteella kuopuksella herää suuri mieliteko: nyt on kerta kaikkiaan ihan pakko saada sitruunakakkua! Ja tietenkin äidin pussista pitäisi saada rahaa mukaan, kun omia rahoja ei tällaisiin raaski käyttää (mutta juuri tällaisia omia tarpeita vartenhan te sitä viikkorahaa saatte!).

Kakun- (ei pullan-) tuoksuinen äiti kaivelee blogiaan ja etsii sitruunakakun ohjetta (kun pitäähän lapsen sitä saada kun mieli tekee!) ja hämmästyy, kun ohjetta ei löydykään! Voiko olla sellainen tilanne, että näinkin tavallista ohjetta ei minulta löydy! Sitä suuremmalla syyllä sitruunakakku on nyt leivottava!

Ja ohjeitahan löytyy ja lähden ihan simppelillä Valion ohjeella liikkeelle. Kakku onnistuu hyvin, tosin pienempi kakkuvuoka olisi ollut parempi, jolloin kakussa olisi ollut korkeutta hieman enemmän. Sama ohje toiminee myös muffinsseiksi tehtyinä – kannattaa kokeilla niinkin. Mutta nyt tämäkin perusohje löytyy täältä – jos ei itselleni niin kuopusta varten ainakin, osaahan tuo itsekin tarvittaessa leipoa!

 


 

 








 

200 g huoneenlämpöistä voita

n. 1 rkl korppujauhoja

1 sitruuna

2,5 dl vehnäjauhoja

0,5 dl perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta

0,25 tl suolaa

2 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

3 kananmunaa

2 rkl sitruunamehua

 

1. Ota voista pieni nokare ja voitele sillä torvivuoka. Jauhota vuoka korppujauhoilla

2. Pese sitruuna huolellisesti, raasta sen kuori ja purista mehu

3. Sekoita kuiva-aineet kulhossa

4. Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen samalla voimakkaasti vatkaten. Vatkaa joukkoon myös sitruunan kuoriraaste

5. Kääntele taikinaan kuiva-aineet ja sitruunamehu. Kaavi taikina kakkuvuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hyvin ennen kumoamista

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti