8. maaliskuuta 2023

Rapeat HP-pyörykät

Mukavaa pientä vaihtelua perinteisiin lihapyöryköihin kokeilin tämän ohjeen myötä. Ja olihan tuo jo aikakin, kun olin ohjeen leikannut talteen vuonna 2011! Ja paljon on reseptilootassa edelleenkin monenlaista odottamassa hetkeä oikeaa! Nämä olivat nopeita, helppoja ja näppäriä eivätkä vaatineet kovinkaan erikoisia aineksia tai monimutkaisia työvaiheita. Massan ainekset sekaisin, pikku pyörittely ja uuniin paistumaan. Oikein hyviä! (Ohje: Maku 1/2011)

 


 

 






 

400 g naudan jauhelihaa

0,5 dl HP-kastiketta

1 valkosipulin kynsi

1 kananmuna

2 tl fariinisokeria

1 tl suolaa

0,5 tl oreganoa

 

pinnalle:

3,5 dl paahdettua sipulirouhetta

 

1. Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi. Sekoita kaikki massan ainekset sekaisin

2. Muotoile massasta haluamasi kokoisia pyöryköitä ja pyörittele ne lopuksi kauttaaltaan sipulirouheessa

3. Kypsennä pyörykät 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia (pyöryköiden koosta riippuen)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti