8. maaliskuuta 2015

Sushiriisi

Syksyllä osallistuin Marttojen sushi-iltaan ja sieltä saatu kokemus ja makuelämys oli yllättävä! Ja nimenomaan hyvällä tapaa yllättävä. Tätä halusin lisää ja aloinkin heti miettiä strategiaa jolla saisin tämän herkun kaupattua kotona testattavaksi. Yllätyksekseni uteliaisuus murun taholta oli suuri, eikä houkuttelua juurikaan tarvittu.

Sushiriisi oli melkeinpä paras osa susheista! Olen riisin ystävä ja tämä riisi oli ihanaa syötävää! Mukavan tahmaista syödä vaikka sormin ja mausteet kruunasivat herkun. Alla olevalla ohjeella tulee n. 1 l valmista riisiä. Minun tekemänäni siitä riitti 12 (mielestäni) isoon nigiriin ja viiden norilevyn täytteeksi.



5 dl sushiriisiä (Martat tekevät kotoisasti puuroriisistä)
5,75 dl vettä (15% enemmän kuin riisiä)

mausteliemi:
4 rkl riisiviinietikkaa
3 rkl sokeria
2,5 tl merisuolaa

1. Huuhtele riisiä siivilässä juoksevan veden alla, kunnes vesi on kirkasta
2. Kaada riisit kulhoon ja kaada päälle kylmää vettä. Anna liota 15 minuuttia. Valuta ja kaada kattilaan
3. Lisää kattilaan vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä ilman kantta pari minuuttia. Pienennä lämpöä ja hauduta kannen alla noin 10 minuuttia tai kunnes vesi on imeytynyt riisiin
4. Nosta kattila liedeltä ja anna riisin levätä kannen alla 15 minuuttia
5. Sekoita maustekastikkeen ainekset keskenään. Siirrä riisi laakeaan kulhoon ja kaada etikkaseos riisin joukkoon puulastalla käännellen. Älä hämmennä! Seoksen tulisi päällystää riisi, ei kastella sitä läpimäräksi
6. Jätä riisi jäähtymään huoneenlämpöiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti