5. syyskuuta 2009

Marianne-kakku

Tämän mansikkaisen herkun ohjeen bongasin Pastanjauhajien blogiarkistoa selaillessani. Miehen syntymäpäiväksi sitten tämän tein. Noudatin alkuperäistä ohjetta joka löytyy täältä. Tai oikeastaan yritin noudattaa... Rahkaa laitoin koko purkillisen eli 250g ja tuosta mansikkapäällysteestä unohdin sokerin kokonaan. Mukavan raikasta oli ilman sokeria! Ensin tuo Mariannekarkin maku tuntui hieman oudolta mansikkaan yhdistettynä, mutta loppujen lopuksi se oli oikein hyvä! Tätä voisi kokeilla myös Wienernougat Crushia käyttäen!



pohja:
200 g suklaakeksejä
50 g voita

mariannetäyte:
2 dl vispikermaa
250 g maitorahkaa
120 g Marianne Crushia
5 liivatetta

mansikkatäyte:
400 g mansikoita
(1 dl sokeria)
4 liivatetta
1 dl punaista mehua

1. Murenna keksit ja sulata voi. Sekoita voi keksinmurujen sekaan ja painele irtopohjavuoan pohjalle
2. Valmista mariannetäyte: Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon rahka ja Marianne Crush. Liuota liivatteet tilkkaseen kiehuvan kuumaa vettä ja kaada rahkaseoksen joukkoon. Kaada seos pohjan päälle ja hyydytä viileässä n. 3 tuntia
3. Valmista mansikkatäyte: Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Soseuta mansikat ja mausta halutessasi sokerilla. Kuumenna mehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Lisää seos mansikkasurvoksen joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada mansikkaseos mariannetäytteen päälle ja anna hyytyä viileässä muutama tunti

2 kommenttia:

  1. Tein tässä joskus kyseistä kakkua puolukasta. Oli hyvää ja tarpeex kirpakkaa. Sokeriahan voi laittaa puolukan sekaan oman maun mukaan...

    VastaaPoista
  2. Hyvä idea! Meillä ois karpaloita pakastimessa, niillä vois kans jotain tän tyyppistä kokeilla!

    VastaaPoista