16. marraskuuta 2009

Kanakorma

Tämän korman ohjeen löysin selaillessani Decapitated-blogin arkistoa (kannattaa käydä kurkkimassa, erityisesti leivontapuoli on melkoisen herkullista luettavaa!!). Intialainen ruoka ei yleensä ole minun makuuni mutta tässä ohjeessa ei ollut garam masalaa, jeeraa, kanelia tai muuta vastaavaa maustetta, joten uskalsin kokeilla! :) Tein tämän myös pienimmille maistuvana, eli jätin chilin laittamatta. Chiliä lisättiin kastikkeen muodossa lautaselle. Myös suola ripoteltiin vasta valmiiseen ruokaan. Eli kaikkein pieninkin sai maistaa intialaisia makuja - hyvin maistui! Alkuperäinen ohje löytyy täältä, alla minun hieman muokattu versioni!



1 rkl öljyä
1 sipuli
2 dl ruokajogurttia
2 dl ruokakermaa
25 g voita
0,5 tl suolaa
1 tl kurkumaa
2 tl chilijauhetta
1 valkosipulin kynsi
4 rkl mantelirouhetta
4 broilerin rintafileetä
mantelilastuja ja korianteria

1. Hienonna sipuli ja kuullota öljyssä
2. Tee tahna jogurtista, kermasta, voista, mantelirouheesta, mausteista ja sipulista tehosekoittimessa
3. Pilko broilerin fileet paloiksi, aseta ne uunivuokaan ja kuorruta tahnalla. Ripottele päälle mantelilastuja ja korianteria
4. Kypsennä uunissa 200 asteessa puolisen tuntia. Tarjoa riisin kera
(lähde: Decapitated)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti