3. marraskuuta 2009

Säilykelihakastike

Tämän kaltaista pöperöä syötiin lapsen useinkin mökkiolosuhteissa ja asuntoautoreissuilla makaronin ja ketsupin kera. Silloin soosi tehtiin luonnollisesti nötkötistä. Toinen nötkötti"herkku" oli säilykelihapihvit. Lihamötikkä vaan survottiin ulos purkista, leikattiin viipaleiksi ja paistettiin pannulla.

Kastike on hieman parempaa... Varsinkin kun käyttää jotain muuta lihaa kuin halvinta mahdollista nötköttiä. Tällaista kastiketta olen tehnyt villisikasäilykkeestä ja hirvestäkin. Villisika on ehdottomasti parasta noista vaihtoehdoista ja porosäilyke varmaan myös olisi aika hyvää! Eihän tämä mitään gourmeeta ole, mutta pikaista arkiruokaa kuitenkin jolla saa mahansa täyteen! Ja parvekkeelta leikatut tuoreet yrtithän maustavat melkeinpä kaiken herkuksi!



1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
öljyä paistamiseen
1 prk säilykelihaa
1 prk tomaattimurskaa
luraus vasikkafondia
pippuria, oreganoa, persiljaa
1 rkl hunajaa

1. Hienonna sipulit ja kuullota öljyssä pannulla
2. Paloittele säilykeliha ja lisää pannulle. Paistele hetki kunnes liha alkaa ottaa hieman väriä
3. Lisää tomaattimurska ja mausteet ja anna hautua hetki
4. Tarjoa pastan kera

(Muokattu 18.6.2013)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti