30. marraskuuta 2009

Dijonin possu

Herkkua arkiruokaa. Tämän voi toki tehdä esim. possun suikalelihasta tai kinkusta, itse tykkään eniten ulkofileestä. Osta sitä enemmän kun tarjoukseen sattuu ja suikaloin itse pakastimeen sopivina annoksina. Filee on mukavan mureaa ja nopeasti laitettavaa. Eikä sisällä mitään "ylimääräistä" eli rustoja tai kalvoja.

Lisukkeena syötiin yrttisiä lohkoperunoita ja keitettyä kukkakaalia.



500 g possun sisäfileetä (käytin ulkofileetä)
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 rkl vehnäjauhoja
3 dl vettä
1 tl suolaa
mustapippuria
1 tl rakuunaa
1 tl basilikaa
3 tl dijon-sinappia
1 tlk ranskankermaa

1. Leikkaa liha 1-2 cm:n viipaleiksi (leikkasin suikaleiksi). Ruskista kasarissa ja ota syrjään
2. Kuullota sipulit ja nosta lihaviipaleet takaisin kasariin
3. Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja sekoita
4. Lisää vesi ja mausteet. Hauduta 15 min. kannen alla
5. Lisää lopuksi ranskankerma ja kiehauta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti