21. helmikuuta 2010

Ranskanpata

Nyt olen sitten rohkaistunut tätä naudan lihaakin valmistamaan muutaman oikein onnistuneen kokoliharuuan jälkeen. Ja onnistui jälleen! Lihasta tuli oikein mureaa ja koko padasta maukasta. Enkä vieläkään oikein ymmärrä mitä nyt teen eri tavalla kuin ennen. No, eipä sillä väliä, pääasia että nyt onnistuu!



1 pkt pekonia
1 rkl öljyä
500 g naudan paistisuikaleita
3 rkl vehnäjauhoja
1,5 dl vettä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
purjoa
2 porkkanaa
2 rkl tomaattipyreetä
2 dl punaviiniä
1,5 tl suolaa
mustapippuria
1 tl timjamia
1 laakerinlehti

1. Paista ja valuta pekoni, paloittele uunipataan.
2. Ruskista naudanlihasuikaleet öljyssä. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja kaada sekaan vesi. Anna imeytyä hetki. Lisää pataan.
3. Kuori ja paloittele kasvikset ja lisää ne pataan. Lisää myös loput aineet ja sekoittele. Kypsennä uunissa 200°/1,5 tuntia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti