24. helmikuuta 2010

Tomaattikeitto pastan ja basilikan kera

Tämän ihanan pehmeän keitto-ohjeen löysin Suuresta pastakeittokirjasta. Esikoinen ihastui erityisesti tuohon simpukanmalliseen pastaan (Onko nää ihan oikeita simpukoita ollu joskus?). Hieman proteiinia lisätäkseni tarjosin tämän keiton kanssa katkarapuja ja jollekin nirsoille hk:n sinistä - sitä aitoa italialaista!;D Keiton kaverina oli myös uunituoreita grissinejä.



n. 750 g kypsiä tomaatteja
2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli hienonnettuna
1 valkosipulin kynsi murskattuna
1 pieni punainen paprika hienonnettuna
1 l kana- tai kasvislientä
0,5 dl tomaattipyreetä
1 tl sokeria tai hunajaa
suolaa ja pippuria
kourallinen basilikan lehtiä
n. 200 g conchiglieta (simpukankuoripastaa)
(1 dl kermaa tai maustamatonta tuorejuustoa - ei kuulu alkuperäiseen ohjeeseen!)

1. Kalttaa tomaatit: tee pieni ristiviilto tomaatin päähän. Upota ne 1-2 minuutiksi kiehuvaan veteen ja sitten kylmään veteen. Kuori tomaatit ja pilko reiluiksi paloiksi
2. Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja kuullota siinä sipuleita ja paprikaa noin 10 minuuttia. Lisää tomaatit ja jatka kypsentämistä toiset 10 minuuttia
3. Lisää liemi, tomaattipyree ja sokeri sekä suolaa ja pippuria maun mukaan. Pane kansi päälle ja anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia.
4. Ota kattila pois liedeltä ja lisää basilikan lehdet. Soseuta keitto (tässä kohdassa huomasin että muutossa olin jonnekin hävittänyt sauvasekoittimen moottoriosan - miten se VOI olla mahdollistakaan!!). Pane taikaisin kattilaan ja kuumenna hiljalleen. Lisää lopuksi halutessasi kermaa tai tuorejuustoa
5. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja lisää keiton sekaan.
6. Tarjoa keiton kanssa hyvää leipää ja halutessasi katkarapuja (tai vaikka sit sitä hookoonsinistä...)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti