11. helmikuuta 2010

Kermainen riistakäristys

Käristys on herkkua! Poroahan se tietysti olla pitäis, mutta pakastealtaan valmiisiin käristyslihavalikoimiin kun täytyy turvata niin sieltä sitten saksanhirveä nappasin mukaan. Oikein hyvää tuli siitäkin. Joskus ainakin taisi olla olemassa kebab-käristyslihaakin... Eli kotitekoisesta kebabistakin tätä voisi tehdä. Pakastimessahan tuota herkkua pötköttää, eli testailemaan pitäis varmaan sit ruveta! Perunamuusia (luonnollisesti) ja keitettyjä kasviksia syötiin tämänkertaisen soosin kanssa.



100 g pekonia
250 g (poron)käristyslihaa
1 sipuli
2 dl kermaa
suolaa
pippuria
2 tl tomaattipyreetä
2 tl sinappia
persiljaa

1. Suikaloi ja paista pekoni ja ota syrjään
2. Kuori ja hienonna sipuli. Paista käristysliha ja sipuli melkein kypsäksi
3. Kaada joukkoon kerma ja hauduta noin 5 min.
4. Mausta ja lisää pekonisuikaleet. Kuumenna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti