13. helmikuuta 2010

Spagettia, chilitofua ja kikherneitä

Jopas pamahti mielenkiintoinen aihe kuukauden ruokahaasteeseen jota isännöi Herkku ja koukku. Aiheena tässä kuussa on tofu! Tofua olen kerran aikaisemmin ostanut, laittanut ja syönyt ja se olikin niin mauton kokemus että enpä ole toiste moiseen herkkuun koskenutkaan. Mutta kymmenen kertaa pitää maistaa - sit vasta tietää oikeesti tykkääkö vaiko ei. (Tällä metodilla oon ite opettanu itteni syömään mm. ananasta ja parsakaalia ja isännän syömään kalaa ;)) Eli ei muuta kuin googlailemaan ja sit kauppaan.

Tofu itsessään on melkoisen mautonta tavaraa joten maustaminen nousee avainasemaan tofun laitossa. Ensimmäisessä kokeilussa paloittelin vaan maustamattoman tofun paloiksi, paistoin pannulla ja lisäsin mausteeksi tomaattipyreetä, hunajaa, suolaa, pippuria ja yrttejä. Tuli todella voimakkaan makuinen - ei hyvä. Käytin nuo kuutiot pekoniruukun tofu-versioon. Kyllähän sen söi...

Toinen versio olikin sitten jo paljon parempi! Suorastaan hyvää! Kolmantena miun piti kokeilla vielä paneroida tofuviipaleita ja paistaa pannulla, mutta teinkin vielä kakkosversiota toisen satsin! Tässä tuotokseni:



2 annosta

n. 100 g maustamatonta tofua

marinadi:
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkosipulista chilikastiketta
2 tl tomaattipyreetä
2 tl hunajaa
mustapippuria
basilikaa

pannulle:
2 rkl kikherneitä
3 rkl tomaattimurskaa
suolaa

lisäksi:
spagettia

1. Sekoita marinadin ainekset yhteen. Paloittele tofu ja laita maustumaan vähintään pariksi tunniksi
2. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan
3. Kaada tofu marinadeineen pannulle ja paistele viitisen minuuttia (roiskumisvaara!!)
4. Lisää kikherneet ja tomaattimurska ja paistele taas hetkinen
5. Lisää pannulle kypsä ja valutettu spagetti, sekoittele hetkinen ja mausta suolalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti