12. huhtikuuta 2010

Sitruunainen täytekakku

Nyt seuraan Anzkun kauhan ohje numero 300! Oikein juhlavasti se onkin täytekakku - mutta ei kyllä kovinkaan kaunis sellainen... Tein siis esikoisen synttäreille maailman rumimman täytekakun! En ees ottanu siitä kuvaa kun näytti niin pahalta että arvelin ettei oo postaamisen arvoinen! Oman maistelun ja vieraiden hyvän syömähalun jälkeen totesin että sanonta "moni kakku päältä kaunis..." toimii oikein hyvin myös käänteisenä! Tämä hedelmäisen raikas täytekakku oli kyllä todella maukas yllätys! Ehkäpä ensi kerralla panostan koristelupuoleenkin sitten enemmän - eli varaan kermavaahtoa hieman reilummin ettei tarvii pursotuksia venyttää... Näppäsin kuvan siitä mitä vieraiden lähdön jälkeen kakusta oli jäljellä, hyvin maistui! Alkupeäinen ohje (ja kaunis kuva) täällä!



pohja:
6 kananmunaa
2,25 dl sokeria
1,25 dl vehnäjauhoja
0,75 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Lemon curd eli sitruunatahna:

3 kananmunaa
2 dl sokeria
1 sitruunan raastettu kuori
1 dl sitruunanmehua (n. 2 sitruunasta puristettu)
50 g voita

kostutus:
2 dl appelsiinimehua

täyte:
1 tlk säilöttyjä persikoita
2 dl vispikermaa
2 tl vanilliinisokeria
sitruunatahnaa (jätä kakun pinnalle 1 dl)

koristelu:
1 dl sitruunatahnaa
hedelmiä maun mukaan (käytin persikkaa, viinirypäleitä, kiiviä ja ananaskirsikoita)
2 dl vispikermaa - joka oli kyllä hieman liian vähän!

1. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuiva-aineet ja sekointa muna-sokerivaahdon joukkoon. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n. 40 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä
2. Valmista sitruunatahna: riko kananmunat kattilaan. Lisää sokeri, sitruunankuori ja -mehu. Kuumenna seosta ja vatkaa koko ajan vispilällä huolellisesti kunnes seos kiehahtaa. Siirrä kattila pois levyltä ja jatka vatkaamista vielä hetki. Sekoita joukkoon voi pieninä nokareina ja laita kattila jäähtymään kylmään vesihauteeseen
3. Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla. Jätä sitruunatahnasta 1 dl koristeluun ja sekoita loput kermavaahdon joukkoon. Pilko persikat pieniksi kuutioiksi ja lisää täyteseokseen
4. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Nosta pohja tarjoiluvadille, kostuta appelsiinimehulla ja annostele päälle puolet täytteestä. Toista seuraavan kakkulevyn kanssa. Kostuta myös päällimmäinen levy ja aseta se paikalleen. Painele kakkua hieman jotta täyte leviää tasaisesti väliin. Tähän saakka kakku kannattaa tehdä tarjoamista edellisenä päivänä että se ehtii kunnolla maustua!
5. Levitä kakun päälle sitruunatahna. Vaahdota kerma ja pursottele reunoille. Koristele kakun pinta hedelmillä.

2 kommenttia:

  1. ihanan raikkaan hedelmäinen kakku =) ois ollut kiva nähdä kuva valmiistakin (kokonaisesta) herkkukakusta, mutta hyvältä näyttää tuo palakin. Maistuis miulle!

    VastaaPoista
  2. Hih! Et ois oikeesti halunnu nähä... ;) Tuli kyllä semmonen söppö että! Mutta onneks se koristelu ei tuohon makuun kuitenka vaikuta! Maistui miullekki! :)

    VastaaPoista