Muruseni ja minä jaamme yhteisen innostuksen hyvää ruokaan
ja ruuan laittoon. Kokkailemme paljon yhdessä ja panostamme ruokailuun myös
arkisin, erityisesti silloin kun saamme viettää iltaa kahdestaan. Arkisin
jaamme ruuanlaittoon vastuuvuorot, jolloin toinen pääsee aina valmiiseen
suunnitelmaan ilman miettimistä tai kaupassa käyntiä. Useimmiten laitamme ruuat
yhdessä ja välillä – työvuoroista ja harrastuksista riippuen – toinen meistä
pääsee aina nauttimaan aivan valmiista ateriasta tullessaan kotiin. Ruoka on
meille rakkautta, tehtiinpä se toiselle valmiiksi tai yhdessä kokkaillen ja
siitä nauttien.
Tänä vuonna päätimme ryhtyä tutustumaan kotikaupunkimme
ravintolatarjontaan. Sovimme, että käymme kerran kuussa ulkona syömässä niin,
että tutustuisimme vähitellen kaikkiin ravintoloihin joita
kotipaikkakunnallamme on. Aloitimme molemmille tutusta ketjuravintolasta,
Torerosta. Itse päätin, että aina ulkona syödessämme yritän valita jotain
sellaista, mitä en ole ennen syönyt tai missä on jotain elementtejä, mitä ei
näppärästi kotona saa tehtyä.
Muruseni on taitava pihvien paistaja, joten pihviä en
ravintolassa ensisijaisesti tilaa. Sama koskee kuhaa – sitä meidän pöydässämme
on usein tarjolla ja muruseni paistaa kuhan aivan ensiluokkaisesti. Minun
bravuurini on taas broileri, lohi ja pastaruuat. Myös burgerit onnistuvat
meiltä hyvin, samoin pizza. Kertoessani näistä ajatuksista vanhemmilleni, isäni
ihmetteli naureskellen, että mitähän meinaan sitten syödä, kun kaikkea osataan
niin hyvin itsekin laittaa. No, se jää nähtäväksi siinä kohtaa kun ruokalista
eteen tulee.
Torerossa valinta oli melko lailla selvä. Se oli kuhaa,
mutta annoksessa viehätti hapankorppuleivitys, tomaatti-vuohenjuustokastike ja
papu-pekonipaistos. Pavut olivatkin aivan mahtavia, vaikka
yksinkertaisuudessaan lisukkeessa oli vain pekonia ja vihreitä papuja
paistettuna ja simppelisti maustettuna. Samanlaista lisuketta olemme tehneet
kotona sen jälkeen useampaan otteeseen. Enpä ollut aiemmin huomannutkaan, että
Prismasta saa tuoreita vihreitä papuja!
Taannoisissa äitini eläköitymisjuhlissa tarjolla oli
myös papuja. Näiden marinoitujen papujen ohje löytyi Maku-lehdestä, numerosta
6/2011. Sitruuna, valkosipuli ja yrtit muodostivat ihanan raikkaan
kokonaisuuden ja tämä ohje jää varmasti meille mieleen tulevaisuuden kokkailuja
ajatellen!
150 g vihreitä papuja
marinadi:
0,5 dl oliiviöljyä
1 pieni valkosipulin kynsi raastettuna
0,5 dl hienonnettuja yrttejä (esim. basilika, persilja,
oregano)
2 rkl sitruunamehua
1 tl ruokokidesokeria
0,25 tl suolaa
1. Puolita pitkät pavut halutessasi ja laita ne kattilaan.
Laita kattilaan vettä niin että pavut peittyvät ja keitä niitä muutama
minuutti. Valuta pavut
2. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja sekoita marinadi
lämpimien papujen päälle. Anna marinoitua parisen tuntia välillä käännellen
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti