9. maaliskuuta 2019

Lohi-munakasrulla



Juhlistimme äitini eläköitymistä viime viikonloppuna yhteisen ruokailun merkeissä – ihan vaan perhepiirissä. Minulla oli vastuu ruokapuolesta kun taas veljeni hoiti pienen muistamisen. Tämä työnjako sopi minulle loistavasti! Nautin kovasti ateriakokonaisuuksien suunnittelusta ja tietysti myös valmistamisesta. Listojen ja aikataulujen ystävänä pelkkä ruokailun suunnittelu ruokalajeineen ja ostoslistoineen on ihanaa ja hyvien suunnitelmien jälkeen toteuttaminen ja keittiössä hääriminen on nautinnollista!

Omalle perheelle ruokien suunnitteleminen on rentoa. Ei tarvitse stressata siitä, osuuko ruokalajit mieltymysten mukaan, kun jokaisen maut ovat tarkasti tiedossa. Tällä kertaa päätin koota aterian tapas-tyyliin, josta jokainen saa kerättyä lautaselleen sopivia ruokalajeja. Lapsille simppeliä broileria ja kinkkuleipiä, aikuisille lisäksi kasviksia ja maustetumpia ruokalajeja ja lohkoperunoita, jotka maistuvat ihan kaikille.

Vaikka lähdin liikkeelle tapas-ajatuksesta, jouduin hieman lipsumaan espanjalaisesta hengestä juurikin siksi, että kaikille olisi tarjolla varmasti mieleistä syötävää. Tämä munakasrullan ohje sattui silmiini selaillessani vanhaa Maku-lehteä (numero 1/2007 – ohjetta hieman muunneltu) ja koska lohi maistuu kaikille, niin lähdin tässä kohtaa laajentamaan otetta yli ruokakulttuurirajojen. Munakas olikin hyvä valinta! Se valmistui nopsaan ja sen pystyi tekemään jo edellisenä päivänä valmiiksi. Maistuipa se hyvälle myös seuraavana iltana iltapalalla!



















taikina:
4 dl maitoa
0,75 dl vehnäjauhoja
5 kananmunaa
0,5 tl suolaa
2 rkl ruohosipulisilppua

täyte:
200 g lohta (tuoretta, lämmin- tai kylmäsavua)
150 g tillituorejuustoa
kourallinen pinaatin lehtiä
0,5 tl mustapippuria

1. Mittaa taikinan ainekset kulhoon ja vispaa tasaiseksi seokseksi. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia kunnes pinta alkaa saada väriä. Jätä jäähtymään ja kumoa levy sitten puhtaan leivinpaperin päälle
2. Poista lohesta ruodot ja hienonna se. Jos käytät tuoretta lohta, paista se kypsäksi pannulla.
3. Levitä tuorejuusto jäähtyneen munakaslevyn päälle. Jaa sen päälle lohi ja pinaatin lehdet ja mausta mustapippurilla
4. Kääri rullaksi ja nosta jääkaappiin tekeytymään vähintään pariksi tunniksi tai yön yli. Leikkaa rulla viipaleiksi ennen tarjoilua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti