Juhlistimme äitini eläköitymistä viime viikonloppuna yhteisen
ruokailun merkeissä – ihan vaan perhepiirissä. Minulla oli vastuu ruokapuolesta
kun taas veljeni hoiti pienen muistamisen. Tämä työnjako sopi minulle
loistavasti! Nautin kovasti ateriakokonaisuuksien suunnittelusta ja tietysti
myös valmistamisesta. Listojen ja aikataulujen ystävänä pelkkä ruokailun
suunnittelu ruokalajeineen ja ostoslistoineen on ihanaa ja hyvien suunnitelmien
jälkeen toteuttaminen ja keittiössä hääriminen on nautinnollista!
Omalle perheelle ruokien suunnitteleminen on rentoa. Ei
tarvitse stressata siitä, osuuko ruokalajit mieltymysten mukaan, kun jokaisen maut
ovat tarkasti tiedossa. Tällä kertaa päätin koota aterian tapas-tyyliin, josta
jokainen saa kerättyä lautaselleen sopivia ruokalajeja. Lapsille simppeliä
broileria ja kinkkuleipiä, aikuisille lisäksi kasviksia ja maustetumpia
ruokalajeja ja lohkoperunoita, jotka maistuvat ihan kaikille.
Vaikka lähdin liikkeelle tapas-ajatuksesta, jouduin hieman
lipsumaan espanjalaisesta hengestä juurikin siksi, että kaikille olisi tarjolla
varmasti mieleistä syötävää. Tämä munakasrullan ohje sattui silmiini
selaillessani vanhaa Maku-lehteä (numero 1/2007 – ohjetta hieman muunneltu) ja
koska lohi maistuu kaikille, niin lähdin tässä kohtaa laajentamaan otetta yli
ruokakulttuurirajojen. Munakas olikin hyvä valinta! Se valmistui nopsaan ja sen
pystyi tekemään jo edellisenä päivänä valmiiksi. Maistuipa se hyvälle myös
seuraavana iltana iltapalalla!
taikina:
4 dl maitoa
0,75 dl vehnäjauhoja
5 kananmunaa
0,5 tl suolaa
2 rkl ruohosipulisilppua
täyte:
200 g lohta (tuoretta, lämmin- tai kylmäsavua)
150 g tillituorejuustoa
kourallinen pinaatin lehtiä
0,5 tl mustapippuria
1. Mittaa taikinan ainekset kulhoon ja vispaa tasaiseksi
seokseksi. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista
200-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia kunnes pinta alkaa saada väriä.
Jätä jäähtymään ja kumoa levy sitten puhtaan leivinpaperin päälle
2. Poista lohesta ruodot ja hienonna se. Jos käytät tuoretta
lohta, paista se kypsäksi pannulla.
3. Levitä tuorejuusto jäähtyneen munakaslevyn päälle. Jaa
sen päälle lohi ja pinaatin lehdet ja mausta mustapippurilla
4. Kääri rullaksi ja nosta jääkaappiin tekeytymään vähintään
pariksi tunniksi tai yön yli. Leikkaa rulla viipaleiksi ennen tarjoilua
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti