25. maaliskuuta 2019

Linssikastike



Kasvisruokaa täytyisi syödä ehdottomasti syödä enemmän – terveellisyyden, ekologisuuden ja taloudellisuuden nimissä! Usein kasvisruuasta puhuttaessa mieleen tulevat kuitenkin vain tomaatit, paprikat ja kesäkurpitsa ja erilaiset salaatit. Juurekset ja pakokasvit unohtuvat tyystin mielestä vaikka juuri niistä saa tehtyä niitä monipuolisia, maittavia ja ennen kaikkea täyttäviä ja ravitsevia ruokia. Tämä tuhti ja lämpimin maustein maustettu kastike sopii mahtavasti talven kylmiin viikonloppuihin. Kevyemmän version kastikkeesta saa käyttämällä kookosmaidon sijaan lorauksen ruokakermaa tai tuorejuustoa. (Ohje: Maku 1/2016) 














4-6 annosta

1 sipuli
1 porkkana
1 paprika
2 dl punaisia linssejä
2 rkl tomaattipyreetä
1 rkl inkivääriraastetta
2 valkosipulin kynttä
2 tl jauhettua korianteria
2 tl jauhettua paprikaa
1 tl kurkumaa
3 rkl rypsiöljyä
2-3 dl kookosmaitoa
3-4 dl vettä
2 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria
2 rkl sitruunamehua

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori porkkana ja paloittele se. Halkaise paprika, poista siitä siemenet ja paloittele se. Huuhtele linssit huolellisesti siivilässä
2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita, tomaattipyreetä ja mausteita miedolla lämmöllä kunnes sipuli on pehmeää
3. Lisää kattilaan linssit, kookosmaito ja vesi ja keitä 30 minuuttia
4. Lisää sekaan porkkana ja paprika ja hauduta vielä 10-15 minuuttia kunnes linssit ovat pehmeitä
5. Mausta kastike suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla ja ohenna vedellä jos kastike on liian sakeaa
6. Tarjoa riisin kera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti