30. maaliskuuta 2019

Välipalakeksit


Välipalakeksi. Kuulostaa terveelliseltä ja energiapitoiselta pieneltä purtavalta. Jos ideana tässä oli terveellisyys, niin sokerin määrä kummastuttaa. Pähkinä, porkkana ja spelttijauho ovat hyviä aineksia välipalakeksiin, mutta voita ja sokeria nämä sisältävät melkoisen määrän. Kun itse näitä tein, lopputulos ei ollut likikään keksiä. Keksi on rapea, kun tekemäni kakkarat olivat enemmänkin kakkumaisia, tai muffinimaisia rakenteeltaan ja koostumukseltaan. Aivan kuin jotain näistä olisi jäänyt puuttumaan, ehkäpä sokerikuorruteraidat tai porkkanakakun päälle tuleva kuorrute olisi nostanut nämä arvoonsa. Jäi fiilis että tässä on kakku ilman päällystettä. Hyviähän nämä olivat, mutta en edelleenkään oikein tiedä mitä ne olivat! (Ohje: Maku 7/2015)














n. 15 kpl

0,5 dl fariinisokeria
0,5 dl kidesokeria
100 g voita
2,5 dl kaurahiutaleita
1,25 vehnäjauhoja
1 dl spelttijauhoja
1 dl pähkinärouhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
2 dl porkkanaraastetta

1. Sulata voi ja sekoita sokerit siihen
2. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää jauhoseos, kananmuna ja porkkanaraaste voi-sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi
3. Nostele taikina nokareina uunipellille, litistä nokareita hieman
4. Paista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti