Välipalakeksi. Kuulostaa terveelliseltä ja energiapitoiselta
pieneltä purtavalta. Jos ideana tässä oli terveellisyys, niin sokerin määrä
kummastuttaa. Pähkinä, porkkana ja spelttijauho ovat hyviä aineksia
välipalakeksiin, mutta voita ja sokeria nämä sisältävät melkoisen määrän. Kun
itse näitä tein, lopputulos ei ollut likikään keksiä. Keksi on rapea, kun
tekemäni kakkarat olivat enemmänkin kakkumaisia, tai muffinimaisia
rakenteeltaan ja koostumukseltaan. Aivan kuin jotain näistä olisi jäänyt
puuttumaan, ehkäpä sokerikuorruteraidat tai porkkanakakun päälle tuleva
kuorrute olisi nostanut nämä arvoonsa. Jäi fiilis että tässä on kakku ilman
päällystettä. Hyviähän nämä olivat, mutta en edelleenkään oikein tiedä mitä ne
olivat! (Ohje: Maku 7/2015)
n. 15 kpl
0,5 dl fariinisokeria
0,5 dl kidesokeria
100 g voita
2,5 dl kaurahiutaleita
1,25 vehnäjauhoja
1 dl spelttijauhoja
1 dl pähkinärouhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
2 dl porkkanaraastetta
1. Sulata voi ja sekoita sokerit siihen
2. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää
jauhoseos, kananmuna ja porkkanaraaste voi-sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi
taikinaksi
3. Nostele taikina nokareina uunipellille, litistä nokareita
hieman
4. Paista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti