30. toukokuuta 2011

Parsapasta

Tämä ruoka on parsataivaan kolmas tuleminen. Parsa ja hollandaise oli tämän kevään ensimmäinen paras parsakokemus, parsarisotto toinen ja tämä ihana Hannan sopasta bongattu (tosin jälleen hieman muunneltu) pasta kolmas.

Melkeinpä rankkaisin tämän parsaherkun näistä kolmesta parhaasta parhaaksi. Tässä ruuassa maistuu parsa selkeämmin ja raikkaammin kuin risotossa ja risottoa pehmeämpi suutuntuma on enemmän minun mieleeni. Muutenhan tämä ruoka ei paljoakaan eroa risotosta, varsinkaan ulkonäöltään. Tehkää tätä!! Tehkää risottoa myös! Syökää parsaa hyvät ihmiset!! Nyt kun vielä ehditte!!2-3 annosta

1 nippu parsaa
1 valkosipulin kynsi
suolaa
1,5 dl kermaa
n. 2 d orzoa (tai muuta pientä pastaa)
n. 1 dl parmesaaniraastetta
mustapippuria

1. Katkaise parsoista puumainen tyviosa. Leikkaa nuput irti ja laita syrjään odottamaan. Paloittele parsojen varret ja laita kiehumaan suolalla maustettuun veteen kuoritun valkosipulinkynnen kera.
2. Keittele muutama minuutti kunnes parsapalat ovat pehmeitä. Soseuta kypsät parsat ja valkosipuli kerman kanssa soseeksi.
3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan (voit keittää pastan myös parsan keitinvedessä!). Lisää parsojen nuput kiehumaan viimeiseksi pariksi minuutiksi.
4. Valuta pasta ja parsanuput. Sekoita pastan joukkoon kerma-parsasose ja parmesaaniraaste
5. Mausta mustapippurilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti