21. heinäkuuta 2021

Grillissä kypsennetty lohi ja mojo-kastike

Kalaa en muista aiemmin grillissä kypsentäneeni. Toki mökillä olemme halsterissa ahvenia laittaneet ja lohta loimuttaneet, mutta grilliin en ole kalaa aiemmin laittanut. Tällainen folioalustalla kypsentäminen ei kyllä paljoakaan uunikypsentämisestä eroa, mutta mukava oli kokeilla tätäkin ihan sillä ajatuksella, että koko aterian voi aivan hyvin kypsentää grillissä samanaikaisesti.

Tässä ruuassa kala oli tietysti se juttu ja kypsennys onnistui todella hyvin. Siitä huolimatta tähdeksi nousi kastike, joka oli mukavan vahvan makuista ja antoi rasvaiselle ja miedosti maustetulle lohelle mukavan vastaparin. (Ohje: Glorina Ruoka&viini 5/2021)

 


 

 









 

2-4 annosta

 

400 g lohta

suolaa ja mustapippuria

 

kastike:

2-3 valkosipulinkynttä

1 vihreä chili (käytin jalapenoa)

1-2 ruukkua lehtipersiljaa (tai osittain korianteria)

n. 1 dl oliiviöljyä

 

1. Valmista ensin kastike. Kuori valkosipulinkynnet ja poista chilistä kanta ja siemenet. Laita kastikkeen ainekset esimerkiksi tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi

2. Mausta lohi suolalla ja pippurilla ja laita se foliosta taitellulle alustalle nahkapuoli alaspäin. Nosta lohi grilliin ja kypsennä noin 10-15 minuuttia kunnes se on juuri ja juuri kypsää (sisälämpötila 42-48 astetta). Laita lohen päälle folio ja anna sen vetäytyä vielä viitisen minuuttia ennen tarjoamista

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti