Kalaa en muista aiemmin grillissä kypsentäneeni. Toki mökillä olemme halsterissa ahvenia laittaneet ja lohta loimuttaneet, mutta grilliin en ole kalaa aiemmin laittanut. Tällainen folioalustalla kypsentäminen ei kyllä paljoakaan uunikypsentämisestä eroa, mutta mukava oli kokeilla tätäkin ihan sillä ajatuksella, että koko aterian voi aivan hyvin kypsentää grillissä samanaikaisesti.
Tässä ruuassa kala oli tietysti se juttu ja kypsennys onnistui todella hyvin. Siitä huolimatta tähdeksi nousi kastike, joka oli mukavan vahvan makuista ja antoi rasvaiselle ja miedosti maustetulle lohelle mukavan vastaparin. (Ohje: Glorina Ruoka&viini 5/2021)
2-4 annosta
400 g lohta
suolaa ja mustapippuria
kastike:
2-3 valkosipulinkynttä
1 vihreä chili (käytin jalapenoa)
1-2 ruukkua lehtipersiljaa (tai osittain korianteria)
n. 1 dl oliiviöljyä
1. Valmista ensin kastike. Kuori valkosipulinkynnet ja poista chilistä kanta ja siemenet. Laita kastikkeen ainekset esimerkiksi tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi
2. Mausta lohi suolalla ja pippurilla ja laita se foliosta taitellulle alustalle nahkapuoli alaspäin. Nosta lohi grilliin ja kypsennä noin 10-15 minuuttia kunnes se on juuri ja juuri kypsää (sisälämpötila 42-48 astetta). Laita lohen päälle folio ja anna sen vetäytyä vielä viitisen minuuttia ennen tarjoamista
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti