19. heinäkuuta 2021

Japanilainen jääkahvi

Jääkahvi on helteisen kesän virkistävä juoma, jota on tullut tehtyä aivan liian harvoin. Muutamana kesänä juomaa tein uuttamalla kahvin kylmään veteen. Menetelmä oli hidas ja ehkä hieman vaivalloinenkin.

Uusimmassa Glorian Ruoka&viini lehdessä (numero 6/2021) oli esitelty tämä japanilainen tapa tehdä jääkahvia, joka olikin huomattavasti suoraviivaisempi! Kuuma vesi valutetaan kahvinporojen läpi jääpalojen päälle ja lopputulos on juuri sopiva, eikä kahvikuppiinkaan tarvitse laittaa jääpaloja erikseen. Tämä kahvi suositeltiin juotavan mustana, mutta itse tykkään jääkahvista makeana ja maitoisana, niin makeutin juoman ruokalusikallisella kondensoitua maitoa.

 


 

 









 

2 annosta

 

2,25 dl vettä

225 g jääpaloja (n. 0,5 litraa)

30 g (n. 6 rkl) kahvijauhetta

 

1. Kuumenna vesi lähes kiehuvaksi

2. Mittaa jääpalat kannuun tai purkkiin

3. Kostuta suodatinpaperi viileällä vedellä ja aseta se irtosuodattimeen purkin päälle

4. Mittaa kahvijauhe suodattimeen ja valuta suodattimeen vettä sen verran, että kahvijauhe kostuu. Anna vaikuttaa puolisen minuuttia

5. Valuta loppu vesi suodattimeen

6. Kaada juoma ja jääpalat kuppeihin ja makeuta halutessasi esim. kondensoidulla maidolla

 



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti