Kukkakaalien aika on nyt! Tätä tehtiin joskus aikaa sitten arkena ja osoittautui oikein näppäräksi ja nopsaksi treeni-illan pöperöksi ilman turhia hiilareita! Tein poikkeuksen ja ostin naudan jauhelihaa, koska mieto kukkakaali vaatii hieman tuhdimpaa lihan makua ja toisaalta myös naudan jauhelihan napakkuus sopii tähän ruokaan paremmin kuin pehmoisempi possu tai sikanauta.
Lopputulos yllätti kyllä herkullisuudellaan! Pizzan maut ja kukkakaalin pehmeys – oli kyllä toimiva yhdistelmä! Täytteitä varioiden tätä saa muunneltua helposti hyvin moneen suuntaan. Toimi paljon paremmin kun varsinainen kukkakaalipohjainen pizza ja oli myös paljon helpompi ja nopeampi valmistaa. Suosittelen kokeilemaan! (Ohje: Yhteishyvä.fi)
4 annosta
1 kukkakaali (n. 300g)
3 rkl punaista pestoa
400 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl oregano
0,5 tl basilikaa
0,5 tl timjamia
125 g miniluumutomaatteja
100 g juustoraastetta
1. Leikkaa kukkakaali viipaleiksi ja paloittele viipaleet pienemmiksi. Levitä palat tiiviisti uunipellille leivinpaperin päälle ja sivele pesto kukkakaalipalojen päälle
2. Ruskista jauheliha öljyssä ja mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä. Levitä jauheliha kukkakaalipalojen päälle
3. Huuhtele tomaatit ja viipaloi ne. Laita tomaattiviipaleet jauhelihan päälle. Ripottele päällimmäiseksi juustoraaste ja kypsennä 225-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti