5. heinäkuuta 2021

Sitruuna-vattu Splash

(Ohje: Glorian Ruoka&viini 5/2021)

 

2 cl limoncelloa

4 cl vadelmapyreetä (kts. alla)

10 cl kuohuviiniä

(jääpaloja)

 

1. Valmista vadelmapyree. Soseuta 500 g vadelmia sauvasekoittimella. Jos käytät ulkomaisia pakastevadelmia, kaada pyree kattilaan ja keitä hetki. Lisää sokeria maun mukaan ja siivilöi pyree. Kotimaisia vadelmia ei tarvitse keittää, mutta sokeri liukenee toki paremmin kuumaan soseeseen.

2. Valmista juoma. Kaada kylmä limoncello ja vadelmapyree coupette- (tai cocktail-) lasiin. Sekoita tasaiseksi ja lisää joukkoon kuohuviini. Sekoita varovaisesti ja lisää halutessasi juomaan jäitä

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti