11. heinäkuuta 2021

Kukkakaalislaw

Ihanaa rouskuvaa ja raikasta kukkakaalista! Tämä on ehdottomasti parempaa, kuin tavallisesta kaalista tehty perinteinen coleslaw. Pieni näpertämisen vaiva on leikkaamisessa, mutta on ehdottomasti vaivan väärti! Tämä on mahtava kesäinen ja raikas lisuke mausteiselle grillatulle lihalle – esimerkiksi tälle halsterissa kypsennetylle porsaanulkofileelle. Ja toki tämä toimii hyvin myös makkaran tai vaikkapa lohen kaverina myös! (Ohje: K-ruoka 6-7/2021)

 


 

 








 

 

n. 700 g kukkakaalia

 

kastike:

0,5 ruukkua lehtipersiljaa

1-2 valkosipulin kynttä

1 dl majoneesia

1 dl turkkilaista jogurttia

1-2 rkl sitruunamehua

1 rkl dijon-sinappia

0,25 tl suolaa

0,25 tl mustapippuria

 

1. Leikkaa kukkakaali aivan pieniksi kukinnoiksi. Voit käyttää myös varren ja hienontaa sen myös.

2. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet ja hienonna myös persilja. Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset ja sekoita tasaiseksi. Sekoita kastike kukkakaalipalojen joukkoon ja anna maustua hetkinen ennen tarjoamista

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti