7. toukokuuta 2009

Omenaruudut

Nopeasti valmistuvaa ja "kevyenkevyttä" kahvipöytätarjottavaa. Ranskankerman voi varmaan korvata laittamalla 1 rkl maitoa tai varmaan sen voi jättää kokonaan poiskin jos ei ranskankerman lopulle ole muuta käyttöä (mutta senhän voi ympätä johonkin keittoon, kastikkeeseen tai laatikkoruokaan). Tähän pitää valita se rasvainen kerma!



500 g voitaikinalevyjä
1 kananmuna
100 g mantelirouhetta
vajaa 1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
2 rkl ranskankermaa
50 g voita
2 omenaa

1. Sulata taikinalevyt ja leikkaa puoliksi. Levittele uunipelille ja voitele munalla
2. Sekoita mantelit, sokerit ja kaneli sekaisin. Ripottele puolet seoksesta taikinalevyjen päälle ja laita loput pieneen kattilaan. Lisää kattilaan ranskankerma ja voi ja kuumenna kunnes voi on sulanut. Sekoita tasaiseksi
3. Kuori ja viipaloi omenat ja levittele viipaleet taikinalevyille. Nostele loppu täyte omenien päälle
4. Paista 225°/10-15 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti