1. toukokuuta 2009

Kukkakaalicurry

Kasvisruokaa intialaisella vivahteella. Tämä pöperö ei miesväelle maistunut, miun mielestä oli tosi hyvää. Kaloreita laskeskellessani huomasin että olipas myös melkoisen kevyttäkin - vaikka kananmunaakin lautaselle laitoin!



2 valkosipulin kynttä
1 sipuli
1 porkkana
1 omena
4 tl öljyä
1½ tl currya
1 tl inkivääriä
2 tl paprikajauhetta
5 dl vettä
2 tl kasvisfondia
2 rkl tomaattipyrettä
1 kukkakaali
1 prk säilöttyjä kikherneitä tai valkoisia papuja
1 rkl maissitärkkelystä + tilkka vettä
päälle:
keitettyjä kananmunia ja paprikajauhetta

1. Pilko sipulit ja raasta porkkana ja omena. Pehmitä öljyssä kasarissa
2. Lisää curry, inkivääri ja paprikajauhe ja kuumenna 1 min.
3. Lisää kasvisliemi ja tomaattipyree ja kiehauta
4. Lisää kukkakaali ja pavut. Keitä n. 20 min. kunnes kukkakaali on kypsää
5. Sekoita suurus ja lisää joukkoon. Kuumenna kunnes sakenee. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla
6. Lisää annosten päälle keitettyä kananmunaa ja paprikajauhetta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti