10. toukokuuta 2009

Hedelmäinen toscakakku

Äitienpäivän kahvipöydässä oli tällaista. Lisänä oli ohuita siivuja vaniljajäätelöä. Vaniljakastike sopisi miun mielestäni tähän hyvin! Ohje on Aura Liimataisen kirjasta "Parasta kotiruokaa"



pohja:
150 g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
2 munaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte:
1 tlk säilöttyjä päärynöitä tai persikoita

kuorrutus:
75 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
0,75 dl maitoa
100 g mantelilastuja

vuokaan:

voita tai margariinia
korppujauhoja

1. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka
2. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen edelleen vatkaten
3. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauhot ja lisää rasva-sokeri-munaseokseen. Lisää myös maito
4. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 200 asteessa n. 15 minuuttia
5. Valuta ja viipaloi hedelmät ja asettele ne kypsän pohjan päälle
6. Sulata kuorrutteen rasva ja lisää joukkoon sokeri, jauhot ja maito. Kiehauta ja lisää lopuksi mantelilastut.
7. Levitä kuorrute hedelmien päälle ja kypsennä vielä 10-15 minuuttia kunnes päällys on kauniin ruskea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti