16. kesäkuuta 2009

Juustoinen porkkanakakku

Ah nam! Tätä voisi syödä kyllä melkeinpä päivittäin! :) Ja mikäs siinä, eikös tämä ole ihan terveellistäkin kun tässä ei ole rasvaa ja sisältää kasviksia! HEH! Tätä teimme muksujen kanssa sadepäivän iloksi (3 vee sekoitteli ja opetteli kuorimaan ja raastamaan porkkanoita ja 7 kk kolisteli desin mittoja ja lusikoita syöttötuolissa ja oli ihmeissään). Tehtiin puolikas annos pieneen uunivuokaan. Koko annoksesta tulee uunipellillinen!



pohja:
4 munaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl vanilliinisokeria
0,5 tl suolaa
4 porkkanaa

kuorrute:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl tomusokeria
1 tl vanilliinisokeria
1-2 rkl appelsiini- tai sitruunamehua

pinnalle:
pähkinärouhetta tai nonparellejä

1. Sekoita kuiva-aineet ja raasta porkkanat
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää kuiva-aineet sekaan. Lisää myös porkkanaraaste. Kaada pellille leivinpaperin päälle (tai puolikas annos taikinaa menee esim. voideltuun piirakkavuokaan)
3. Paista uunin alatasolla 200°/n. 30 minuuttia
4. Vatkaa tuorejuusto ja tomusokeri, lisää muut aineet. Levitä kuorrute hyvin jäähtyneen pohjan päälle. Anna levätä kylmässä ennen tarjoamista

3 kommenttia:

  1. Moi!

    Ajattelin nyt tähän väliin kommentoida...jee, ne mokkapalat onnistu!!! Oon nyt mikaa painostanut syömään koko pellillisen sitä piirakaa, kun kerran mokkapalat on NIIN hyviä ja minä kerrankin suostuin leipomaan...pitää näitä muitakin herkkuleivonnaisia kokeilla tässä jossain vaiheessa, kun nyt nousi tuo itsetunto tän leipomisen suhteen :)

    VastaaPoista
  2. Hyvähyvä!! Pysyypähän mikallaki linjat sit kohillaan kun näitä kevyitä herkkuja kokeilet! :) Tää porkkanakakku on ainaki tosi helppo resepti, turvallinen kokeilla!

    VastaaPoista
  3. Minäkin tein tänään puolikkaan annoksen pienemään vuokaseen. Kuorrutkseen käytin Sunnuntain Vanilja-tuorejuustoa ja jätin pois tuon mehun. Lisäki taikinaan en laittanut soodaa, vaan vähenhin jauhon määrää ja käytin desin rypsiöljyä (kävis jäähdytetty voisulakin). Muuten taisi olla samantapanen resepti.... Hyvää se on silti...

    VastaaPoista