3. kesäkuuta 2009

Lihapullataikina - perusohje

Lihapullat on melkeinpä parasta kotiruokaa. Itse en kyllä niiden pyörittelystä tykkää, joten teen aina isomman annoksen kerralaan ja pakastan osan. Tällä kerralla kokeilin paistaa lihapullia pannulla, yleensä paistan pullat uunissa. Kyllä vaan rasvassa tiristäminen antaa hyvää makua lihapullille! Mummolan malliin! :)



1 prk kermaviiliä
1 dl korppujauhoja
1 pss sipulikeittoaineksia
2 kananmunaa
800 g naudan paistijauhelihaa

1. Sekoita kermaviili, korppujauhot, sipulikeitto ja kananmunat kulhossa. Anna turvota kymmenisen minuuttia
2. Lisää jauheliha ja sekoita taikina tasaiseksi
3. Mutoile taikinasta pyöryköitä, pihvejä tai mureketta
4. Paista pannulla voi-öljyseoksessa tai uunipellillä 200 asteessa (paistoaika riippuu pyöryköiden koosta - tarkkaile uuniasi!)

4 kommenttia:

  1. Nami nami, pakko myöntää että hyviä näistä tuli!

    -ainoboy

    VastaaPoista
  2. Tuo sipulikeitto on kyllä hyvä juttu lihapullissa. Kannattaa kokeilla myös herkkusienikeittoa, toimii sekin! :)

    VastaaPoista
  3. Tämä resepti on ehdottomasti paras, aina kun lihapullia rupeen väsäileen niin tämä resepti etsitään koneelta suosikeista ;)

    VastaaPoista
  4. Kiva kun on ohje käytössä! Itse olen vaihtanut lihapullaohjeeni Nigellamaisiin pyöryköihin, jossa pyörykät maustetaan parmesaanilla ja valkosipulilla. Muksutkin tykkää! Kannattaa kokeilla niitäkin!

    VastaaPoista