Meksikolaishenkinen salaattiateria piristi meidän viikoloppuamme! Tämä maistui erityisesti aikuisille, mutta hieman valikoiden saatiin kolmeveen lautasellekin maistuva setti kasviksia, jauhelihaa ja maissilastuja. Oikein tuhti ja täyttävä ateria tämä oli.
salaattipohja:
salaattiruukku
kurkkua
tomaattia
punasipulia
jauhelihaseos:
1 pkt pekonia
500 g jauhelihaa
sipulia
valkosipulia
chilitahnaa
tomaattipyreetä
liraus vettä
suolaa, pippuria, hunajaa
tarjoiluun:
juustoraastetta
salsaa
kermaviilikastiketta (esim. kermaviili, suolaa, sokeria, pippuria, sitruunamehua, grillausmaustetta, basilikaa)
maissilastuja
jalapenoja
limelohkoja tai limemehua
1. Valmista salsa ja kermaviilikastike hyvissä ajoin maustumaan (tai käytä valmiita kastikkeita)
2. Valmista salaattipohja laakealle vadille (itse käytin piirakkavuokaa). Revi pohjalle salaatti ja paloittele muut kasvikset päälle. Minä leikkasin kurkut dipattaviksi suikaleiksi - lapsen suuhun sopivia!
3. Valmista jauhelihaseos: hienonna pekoni ja ruskista pannulla. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja jauheliha ja paista kypsäksi. Mausta ja hauduta hetkinen kannen alla.
4. Kokoa salaatti: kaada jauhelihaseos keoksi salaattipohjan päälle ja töki sekaan maissilastuja. Ripottele pinnalle juustoraastetta
5. Laita lisukkeet tarjolle. Laita maissilastuja tarjolle myös kulhoon
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti