5. elokuuta 2009

Tsatsiki

Tämä kreikkalainen kastike on ollut kokeilusuunnitelmissa jo pidemmän aikaa. Nyt vihdoin sain testattua tämänkin ja kylläpäs oli testaamisen arvoinen! Tämän kokeilun tein hampurilaisia varten (josta lisää hetken kuluttua), mutta tsatsiki käy hyvin myös dippailuun ja esimerkiksi grilliruuan kastikkeeksi ja on hyvää ihan vaan vaalean leivän päällä. Ohje on otettu Lindahlsin turkkilaisen jogurtin purkin kannesta.



150 g kurkkua
0,5 tl suolaa
2 dl turkkilaista jogurttia
1 valkosipulin kynsi puristettuna
1 rkl oliiviöljyä
mustapippuria
1 tl kuivattua minttua (tai 1 rkl tuoretta)

1. Raasta kurkku ja laita se lävikköön. Ripottele päälle suola, sekoittele ja anna valua puolisen tuntia. Puristele ja painele ylimääräiset nesteet pois
2. Sekoita kurkun sekaan loput ainekset ja anna maustua viileässä pari tuntia ennen tarjoamista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti