26. marraskuuta 2009

Lohikiusausta wasabilla maustettuna

Tämä ajatus lähti myöskin Glorian Ruoka&viini -lehden numerosta 64 (7/2009). Lehdessä oli Piparjuurikermalla maustetun lohilaatikon ohje, josta sitten väänsin taas omanlaiseni ja hieman arkisemman sovelluksen. Piparjuuri ei ole missään muodossa itselleni tuttu raaka-aine. Lähikaupasta ei löytynyt piparjuurta tuubissa, mutta wasabia oli. Säväytin lohikiusaukseni sitten pienellä nokareella wasabia, joka myöskin on aivan uusi tuttavuus. Varovaisesti tätä hottia maustetahnaa kerman sekaan laitoin että lapsetkin syövät, mutta pienikin määrä antoi kivan säväyksen perinteiseen kiusaukseen. Prismalta pitää joku kerta ostaa tuubitettua ja tuoretta piparjuurta ja tehdä sitten uusintakokeilu.



purjon vaalea osa
nokare voita
1 kg perunasipulisekoitusta
400 g lohisuikaleita
suolaa ja pippuria
1 tl sokeria
2 dl ruokakermaa
1 dl maitoa
1-2 tl wasabia

1. Pese ja hienonna purjo. Pehmitä sitä voissa pannulla
2. Voitele uunivuoka ja kaada puolet peruna-sipuliseokseta vuokaan. Laita päälle purjot. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla
3. Lisää seuraavaksi vuokaan lohisuikaleet ja päällimmäiseksi loput peruna-sipulisekoituksesta. Ripottele pinnalle vielä mausteita
4. Sekoita maito, kerma ja wasabi ja kaada vuokaan
5. Kypsennä uunissa 200 asteessa reilu tunti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti