Tämän ohjeen löysin Jamie Oliverin nettisivuilta. Cacciatore merkitsee metsästäjää joten tämän voisi siis suomentaa metsästäjän kanapadaksi (vai metsästäjän vaimon?). Tämäntyyppistä ruokaa metsästäjän vaimon voisi ajatella tekevänsä miehelleen kun hän palaa metsästysreissulta luonnonhelmasta. Itse olen tottunut siihen että jos joku ruoka on ”metsästäjän” niin siinä on aina seassa sieniä. Italian metsät on vissiin sit kaikki ihania oliivilehtoja! :) Tässä ruuassa testasin nyt Muttin säilöttyjä kirsikkatomaatteja. Olivat napakoita rakenteeltaan, kirkkaita väriltään ja oikein hyviä. Varsinkin tämän tyylisessä ruuassa ei voi erottaa tuoreista!
reilu kilo broilerin koipipaloja (tai muita luullisia paloja)
suolaa ja pippuria
3-4 laakerinlehteä
rosmariinia
3 valkosipulin kynttä
0,5 pulloa Chiantia
jauhoja panerointiin
oliiviöljyä
5 anjovisfileetä
kourallinen mustia tai vihreitä oliiveja
2 x 400 g säilöttyjä tomaatteja
1. Mausta kanankoivet suolalla ja pippurilla ja laita ne kulhoon. Lisää laakerinlehdet ja rosmariini ja yksi murskattu valkosipulin kynsi. Kaada päälle viini ja anna marinoitua mielellään yön yli
2. Ota koivet pois marinadista ja kuivaa ne talouspaperilla. Jauhota ja ruskista. Siirrä uunipataan
3. Viipaloi kaksi valkosipulin kynttä ja kuullota niitä pannulla oliiviöljyssä. Lisää anjovikset, oliivit, tomaatit ja kanan marinadi. Keittele hetki ja kaada seos vuokaan kanankoipien päälle
4. Peitä pata kannella tai foliolla ja kypsennä 175 asteessa 1,5 tuntia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti