4. maaliskuuta 2010

Pasta Carbonara

Eihän italiaviikot ole mitään ilman Pasta Carbonaraa! Etsiskelin oikean Carbonaran ohjetta (omaa versiota meidän keittiössä kokkaillaan vähän väliä) useammasta kirjasta ja netistä ja tulin siihen lopputulokseen että oikeaa ohjetta ei ole. Törmäsin googlaillessani sanalliseen nahisteluun siitä pitääkö Carbonarassa käyttää pancettaa, siankylkeä vai amerikanpekonia (ja samassa yhteydessä että onko noilla kolmella aineksella merkittävää eroa). Toinen tunteita herättänyt aihe oli se että tuleeko Carbonaraan kermaa vai ei ja laitetaanko sitä vähän vai paljon. Jossain lähteessä (jota en nyt muista) kerrottiin että kerman käyttäminen vaihtelee alueittain, jossain sitä käytetään ja jossain ei. Myös kananmunien käytössä oli vaihtelua, välillä käytettiin pelkät keltuaiset ja välillä koko munat. Juustopuolella yleinen linja oli että parasta tulee jos käyttää puolet parmesaania ja puolet pecorinoa. Otapa tuosta setistä selvää! Noilla lähtökohdilla ruokani tein ja hyvää siitä tuli. Valkosipulia jäin kaipaamaan...



500 g spagettia
140 g pekonia (käytin valmiita kuutioita)
3 kananmunaa (käytin 2 kokonaista munaa ja 2 keltuaista jotka jäivät leivonnasta yli)
50 g parmesania
20 g pecorinoa (laitoin tätä vähemmän koska emme kauheasti ihastuneet sen voimakkaaseen makuun)
suolaa ja mustapippuria

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan
2. Pastan kiehuessa paista pekoni pannulla kypsäksi, ei kuitenkaan kuivan rapeaksi
3. Riko kananmunat kulhoon ja lisää joukkoon juustot raastettuna hienoksi raasteeksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla
4. Kun pasta on kypsää, valuta se ja kaada takaisin kuumaan kattilaan. Sekoita joukkoon pekoni rasvoineen. Kaada lopuksi sekaan muna-juustoseos ja sekoittele kunnolla. Älä kuumenna enää ettei munat hyydy rakeiseksi
5. Rouhi lautaselle annoksen päälle vielä mustapippuria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti