9. maaliskuuta 2010

Osso buco

Osso buco-paketteja olen monesti kaupassa käsissäni pyöritellyt ja ihmetellyt että mitäpäs näistä pitäisi tehdä. Vastaus alkoi pikkuhiljaa löytyä ensin Chez Jasu -blogin Pasta Osso Buco -kokkailun myötä. Siinä vaiheessa olin jo alkanut tätä Italia-teemaa tutkailla ja osso buco oli myös testattavien listalla. Miranda Albertin kirjasta myöskin löytyi kiva ohje tähän ruokaan, käytin sitä lähtökohtana kokkailussani. Pastaksi tämä minunkin potkani taipui - yllättäen! Mitään pikaruokaa tämä ei ole: itse hauduttelin potkan paloja pari tuntia ja oikeastaan vielä hieman pidempään olisivat saaneet uunissa muhia.



4 annosta

öljyä paistamiseen
2 porkkanaa
2 lehtisellerin vartta
1-2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
4 vasikanpotkaviipaletta luineen
suolaa ja pippuria
vehnäjauhoja leivittämiseen
1,2 dl valkoviiniä
1 prk tomaattimurskaa
1,5 dl lihalientä
persiljaa
0,5 tl timjamia
0,5 tl oreganoa
1 laakerinlehti

1. Kuori ja paloittele kasvikset ja kypsennä niitä rasvassa pannulla kunnes ovat hieman pehmenneet. Kaada uunivuokaan
2. Mausta potkaviipaleet suolalla ja pippurilla. Kääntele vehnäjauhoissa ja ruskista pannulla. Lisää uunivuokaan
3. Kaada pannulle nesteet ja tomaattimurska. Mausta yrteillä ja anna poreilla hetki. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada liemi uunivuokaan
4. Kypsennä 175 asteessa vähintään 2 tuntia kunnes liha on pehmeää ja luu irtoaa hyvin. Voit tarjota padan tällaisenaan esimerkiksi riisin tai polentan kera. Itse irrotin potkan paloista luut, pilkoin kypsän lihan pieniksi paloiksi ja lisäsin sitten takaisin pataan. Soosi syötiin spagetin kera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti