5. maaliskuuta 2010

Torta di Cioccolata

Imellyksen imellystä! Aivan ihanaa herkkua! Tämän ohjeen löysin Leivontaherkut-kansiostani. Hyvää siis tuli vaikka ei ihan putkeen mennytkään...

Pohjan kanssa oli ensimmäiset ongelmat. Valkuaisvaahto vaahtoutui hyvin, mutta se oli jotenkin vetistä ja limaista eikä oikein ruvennu uppoamaan tuohon kuiva-aineseokseen. Piti sit vähän reilummin käyttää voimaa ja sehän sit vallan lässähti se vaahto. Sain tehtyä seoksesta kaksi pohjalevyä. Hyvin ne paistuivat ja kohosivat, sinällään siis onnistuivat kyllä.

Täytteen kanssa oli sama valkuaisongelma kuin pohjissaki, tuli vetinen vaahto joka piti voimaa käyttäen "käänneellä" täytteeseen. Käyttämäni voi osoittautui myös liian suolaiseksi. Käytin siis aivan tavallista normaalisuolaista voita ja tässä yhteydessä oli kyllä hieman liian suolaista. Jos vaan siis mahdollista niin kannattaa käyttää suolatonta tai edes vähäsuolaista voita. Tai jos sit laittaa enemmä sokeria? Täytettä tuli laitettua liikaa. Käytin kaiken täytteen vaikka tein vain kaksi pohjalevyä. Melkoisen tuhti elämys oli! Kalorit paukkui mutta oli se vaan sen arvoistakin! :)



pohjat:
3 dl mantelijauhetta
2 dl tomusokeria
2 munanvalkuaista

kostuke:
1 dl vahvaa kahvia
1-2 rkl appelsiinilikööriä tai -mehua

kaakaotäyte:
2 kananmunaa
150 g voita tai margariinia
0,75 dl tomusokeria
1-2 rkl kaakaojauhetta

väliin ja koristeeksi:
100 g tummaa suklaata rouhittuna

1. Valmista pohjat: sekoita mantelijauhe ja tomusokeri keskenään. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele manteliseokseen. Piirrä leivinpapereille 3 ympyrää (halkaisija n. 20 cm). Levitä mantelivaahto ympyröihin ja paista 200 asteessa n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä ennen täyttämisä
2. Sekoita kostukkeen aineet keskenään
3. Valmista kaakaotäyte: erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota pehmeä rasva, keltuaiset, tomusokeri ja kaakaojauhe. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele keltuaisvaahtoon
4. Aseta yksi pohjista tarjoiluvadille, kostuta se ja laita päälle 1/3 täytteestä ja 1/3 suklaarouheesta. Jatka kokoamista kerroksittain. Päällimmäiseksi tulee täytettä ja suklaarouhetta. Anna vetäytyä jääkaapissa 3-4 tuntia ennen tarjoamista

2 kommenttia:

  1. Oi jestas miten hyvältä näyttää! Ei kyllä uskoisi, että kaikki ei ole mennyt putkeen. Tuommonen jauhoton pohja on tosi hankala leikata kahtia ainakin miun mielestä, oon kerran tehnyt jauhotonta kakkupohjaa ja mielenkiintoiselta kökäreeltähän se näytti :P

    VastaaPoista
  2. Joo, melko murenevainen oli kyllä. Onneks ei tarvinnu leikellä, toisen pohjan onnistuin ihan nostamllakin halkaisemaan. Mutta tuo kostuke onneks sit paransi tuota valmiin kakun leikattavuutta.

    VastaaPoista