28. kesäkuuta 2010

Kaura-karpalokakku

Tässäpä yllättävä kakku! Yleensä en tykkää tämän tyylisistä kakuista joissa on paksu ”tavallinen” pohja ja ”vaan” jotain hilloa päällä koska kokemukseni niistä on muruisa ja hyvinkin kuivakka. Tein nyt kuitenkin tällaisen koska pakastimessa nököttää (edelleenkin) karpaloita jotka pitäisi johonkin käyttää – alkuperäisessä ohjeessa kakku oli tehty puolukalla. Kaveri toiselt puolelt suomee oli maisemissa niin taas löytyi hyvä syy leipoa jotain.

Tässä kakussa mukavaa makua ja rakennetta tuo kaurahiutaleet - kakku on kaukana kuivasta! Ihanan mehevä rakenne joka vain parani seuraavaksi päiväksi. Tuoreena kakku oli hieman murenevampi ja ilmavampi, seuraavana päivänä jääkaappisäilytyksen jälkeen hieman tiiviimpi ja kosteampi. Ohje Leivontaherkuista.



pohja:
100 g voita
3 kananmunaa
2 dl sokeria
3 dl kaurahiutaleita
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

päälle:

2 dl puolukka- tai karpalohilloa (tai karpaloita+hillosokeria mikrossa)
2 dl tomusokeria
1-2 rkl vettä

1. Sulata rasva ja anna jäähtyä
2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi
3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kääntele jauhoseosta, rasvaa ja maitoa vuorotellen munavaahtoon pienissä erissä. Sekoita tasaiseksi
4. Voitele ja leivitä irtopohjavuoka (käyttämällä leivityksessä kaurahiutaleita saat rapsakan kauraisat reunat!) ja kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla 175 asteessa 50 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ja kumoa vasta sitten
5. Levitä hillo jäähtyneen kakun päälle. Sekoita tomusokeri ja vesi juoksevaksi tahnaksi ja koristele kakku sillä. Itse käytin valmista valkosuklaa-koristetahnaa tuubissa.

2 kommenttia:

  1. Tein oman version; karpaloliköörissä marinoidut karpalot + hillosokeria kakun päälle. Seuraavalla kerralla laitan päällisen lämpimän kakun päälle jotta imeytyisi ja mehustaisi kakun paremmin. Hyvä ohje ja karpalot on niin herkkuja!

    riittaruu

    VastaaPoista
  2. Ah, kuulostaapa ihanalta!! Idea korvan taakse! :)

    VastaaPoista