16. kesäkuuta 2010

Mysli

Niklaksen keittiössä (Niklas mat) alkoi taas näkyä FST5:llä ja aivan uusilla jaksoilla ja muutenkin mielestäni monella tapaa parantuneena. Niklas Ekstedt on mielestäni yksi harvoja tv-kokkeja jotka oikeasti laittavat ruokaa sen sijaan että yrittäisivät olla jotenkin nokkelia tai muuten vaan erikoisia. Ohjelmassa ei piiperretä turhia, ei kikkailla liikoja ja pääasiassa on nimenomaan ruoka. Näissä uusissa jaksoissa on joka jaksossa joku teema johon keskitytään. Viimeisin jakso kertoi ympäristöystävällisestä ruoasta. Aamupalajaksosta bongasin parisen viikkoa sitten myslin.

Kotitekoinen mysli on ollut jo kauan suunnitelmissa. Itselläni vaan nuo toteutukset kaatuvat helposti liialliseen suunnitteluun. Ideat otetaan talteen ja eihän niitä tietenkään voi ex tempore toteuttaa vaan täytyy miettiä että milloinkas teen ja mitenkäs teen ja mitäs siihen nyt laitetaan ja pitäisköhän vielä googlailla lisää ideoita ja ohjeita. Lopputuloksena on sitten joko informaatioähky ja valinnan vaikeus tai muuten vaan juttu alkaa tuntua liian työläältä. Melkein tälläkin kerralla juutuin ajatukseen että pitää nyt ainakin katsoa uudelleen se jakso ja ohje ennen kuin tätä voi tehdä, mutta olinpas kerrankin spontaani! Ja myslihän on siitä kiva, että siihen voi laittaa mitä tahansa! Näin minä sen tein, Niklaksen ideoimana!



pari kourallista kaurahiutaleita
pari kourallista ruishiutaleita
pari kourallista vehnäleseitä
n. 40 g pekaanipähkinöitä
n. 40 g saksanpähkinöitä
reilu luraus hunajaa
vajaa 1 dl auringonkukansiemeniä
kourallinen riisimuroja
vajaa 1 dl rusinoita
muutama kuivattu viikuna

1. Levittele hiutaleet ja leseet uunipellille ja paahda niitä 200 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia kunnes ne alkavat tuoksua. Hämmennä välillä että hiutaleet paahtuvat tasaisesti. Anna jäähtyä pellillä
2. Rouhi pähkinät karkeasti ja paahda niitä hetkinen kuivalla kuumalla pannulla. Lorauta joukkoon hunajaa ja sekoittele hetki. Kaada leivinpaperille jäähtymään ja rouhi uudelleen sopivan kokoisiksi möykyiksi
3. Ripottele jäähtyneiden hiutaleiden päälle auringonkukansiemenet, murot ja rusinat. Hienonna viikunat ja lisää nekin pelille. Lisää lopuksi pähkinät ja sekoittele tasaiseksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti