2. kesäkuuta 2010

Tomaattilepuskat

Lähdetäänpäs nyt liikkeelle ihan siitä että mikä ihme on lepuska? Pikaisen googlailun jälkeen tiedän nyt että lepuska on etelä-karjalainen rieska joka yleisimmin tehdään perunasta ja ohrajauhoista. Itselläni oli testaamisvuorossa Maku-lehdessä julkaistu modernimpi tomaattilepuskoiden ohje. Helppotekoista pikaleipää vaikkapa iltapalapöytään. Aurinkokuivattu tomaatti ei mielestäni tähän oikein sopinut: lepuskan rakenne oli todella kostea ja pehmeä, tomaatit olivat ylimääräisiä ärsyttäviä sattumia.



18 kpl

3 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
500 g paseerattua tomaattia
2 dl vehnä- tai ruisleseitä
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1 tl oreganoa
1 prk kermaviiliä
1 dl juustoraastetta
3-4 aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna

1. Sekoita vehnäjauhot ja sooda keskenään kulhossa
2. Sekoita muut aineet paseeratun tomaatin joukkoon. Lisää lopuksi jauhoseos, sekoita sekaisin mutta hämmennä mahdollisimman vähän.
3. Nostele taikinaa lusikalla pellille pieniksi keoiksi ja tasoittele niitä hieman. Paista 225 asteessa 10-12 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti